kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Arafat yanlıları meclise saldırdı

Filistinli militanların saldırıları, İsrail ordusunun militanları suikastle avlaması, bölgede gerilimi iyice tırmandırdı.

Filistin'de olaylar, Başbakan ve devlet liderinin restleşmesine, Başbakan'a karşı lideri destekleyen militanların meclisi basmasına kadar vardı... Amerika'nın da desteklediği Filistin Başbakanı Mahmud Abbas, görevdeki 100 gününü doldurduğu dün, Batı Şeria'ya bağlı Ramallah kentindeki mecliste bir değerlendirme konuşması yaptı.

Ancak konuşma, siyasi kriz ve gövde gösterisine dönüştü. Başbakan Abbas barışın önündeki engelleri kaldırabilmek ve terör örgütlerini durdurabilmek için meclisten "kendisine tam destek vermesini, ya da görevden almasını" istedi.

Bir süredir Abbas'la güç çekişmesi yaşayan Filistin lideri Yaser Arafat'ı destekleyen çok sayıda maskeli militanın da aralarına karıştığı yüzlerce gösterici de meclis binasını basıp içeri girmeye kalkıştı. Militanlar ellerindeki demir sopalarla kapı ve camları kırarken korumaları, Abbas'ın çevresinde etten duvar örerek korudu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır