kapat
05.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Kimsesiz yaşlılara veda töreni

Fransa'da yaşanan sıcaklar yüzünden ölen düzinelerce kimliği belirsiz ve yakını olmayan yaşlı insan, basit ve dini olmayan bir törenle gömüldü.

Törene Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe de katılırken her mezarın başına bir buket çiçek bırakıldı. Olağanüstü sıcaklar yüzünden 11 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 400 kişinin kimliği belirlenememişti. Daha sonra özel görevliler, yapılan yoğun araştırmalar sonucu çok sayıda sıcak kurbanının ailelerini bulsa da 57 kişinin hiç bir yakınına ulaşılamadı.

1 GÜN YAŞLILARA ÇALIŞILACAK
Yetkilililer sıcaktan ölen en yaşlı kişinin 97 yaşındaki Georgette Guebey isimli bir Fransız olduğunu açıklarken en genç kişinin ise 36 yaşındaki Philippe Leger olduğu belirtildi. Öte yandan sıcakların en çok yaşlıları vurması hükümeti bu doğrultuda çalışmalar yapmaya teşvik ediyor. Başbakan Jean-Pierre Raffarin, yaşlılara yardım için dini bayram tatili yani Hıristiyan Yortusu olan Pencote günündeki bir günlük tatilin kaldırılmasına sıcak bakıyor. Fransa'da sosyal yardım kuruluşları da yaz aylarında başlattıkları kampanyada, yaşlı ve kimsesizlere daha fazla yardım edebilmek için, Pencote dini bayramındaki bir günlük tatilin kaldırılmasını önermişlerdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır