kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Evrim süreci

Türkiye'nin başarısının dünyada hala tesadüf olarak algılandığını söyleyen Şenol Güneş, "Bir futbol ülkesi olduğumuzu herkese kanıtlamalıyız" dedi

Süreyya'ya sevinemedik!
Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İngiltere maçıyla birlikte Türk futbolu'nda evrimin başlayacağını söyledi. Geçen yılların Türk insanının spora yaklaşımında bir düşünce değişikliği yaratması gerektiğini ifade eden Güneş, "Kazanan kadar kaybedene de yakın olmalıyız. Süreyya Ayhan 2. oldu diye sevinemiyoruz. Halbuki tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Önemli olan kaybettiğin zaman verilen destek ve sağlanan moraldir. Zaman bize kazanan kadar kaybedene de yakın olmayı öğretecektir. İngiltere maçı sonrasında futbolda evrimi gerçekleştirmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Sonuç değil kalite önemli
Türkiye'nin aldığı sonuçların ve derecelerin dünyada tesadüf gibi algılandığını belirten Güneş, "Bizim amacımız Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu artık herkese kabul ettirmektir. Bugün İspanya, Hollanda veya Fransa'nın son yıllarda belli bir başarısı yok. Ama hiç kimse bu ülkelerin futbol takımlarına kalitesiz diyemez. İşte Türkiye de böyle olmalı. Değeri saha sonuçları ile değil, birikimi ve kalitesiyle ölçülmeli" dedi.

Bülent'i nasıl keserim?
Liechtenstein maçının önemini bir kez daha vurgulayan Güneş, "Eğer İngiltere maçında forma giymek isteyen oyuncu varsa, bu karşılaşmada da iyi oynamak zorunda. Bu maçta kötü performans gösterene İngiltere karşısında şans tanıyamam" diye konuştu. Milli takımın gençleştirme anlayışının da göreceli olduğuna değinen Güneş sözlerine şöyle devam etti

"Kaptanımız Bülent 35 yaşında. Ama formunun zirvesinde. Galatasaray'ı tek başına ayakta tutuyor. Bu oyuncu nasıl Milli Takım'dan kesersiniz? Nihat'ın sakatlığı bu maç öncesinde bizi etkileyecek. Ancak Tuncay'dan da yararlanacağız."

Gürçan BİLGİÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır