kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

G.Saray'a ayıp

Hem Canaydın hem Terim, "Tribüne seyirci çekecek büyük isim transfer edeceğiz" dediler; aldıklarına bak! G.Saray camiasını aldattılar. G.Saray, Rumen Milli Takımı'nın altyapısı mı?

Kendi altyapısına baksın
Galatasaray'ın Bratu ve Petre'yi transfer etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu iki transfer Galatasaray adına ayıptır. Neden? Bir aydan beri başkan Özhan Canaydın ve teknik direktör Fatih Terim diyorlar ki, "Biz büyük isim transfer edeceğiz. Tribüne seyirci çekecek isim transfer edeceğiz." Medyaya yansıyan isimlere bak Hasselbaink, Overmars, Heskey. Bir de alınanlara bak. Resmen Galatasaray camiasını aldattılar. Bunun için ayıp. Galatasaray'ın geleceğe dönük yabancıya ihtiyacı yok. Galatasaray'ın altyapısında bir yığın yıldız adayı var. Galatasaray, Rumen Milli Takımı'nın altyapısı mı? Oraya adam yetiştiriyor; kendi çocukları tu kaka! Fatih Terim, Tamas'ı oynatmak için Türk futbolunun geleceği parlak isimlerinden Orhan Ak'ı yedi. Pinto biraz topa vurabilse bugün Sabri yoktu. Neyse ki, Pinto döküldü de, Sabri takıma girebildi.

Paraları yok değil
Galatasaray'ın geçen seneki ve bu seneki transfer politikası fiyaskodur. Büyük futbolcuları Türkiye'ye gelmeye ikna edemiyorlar. Neden? Popescu ve Hagi gibi Galatasaray'ı zirveye taşıyan adamlar bile alacakları için FIFA'ya başvurmuş. Felipe FIFA'da. Jardel'e karşı alınanlar da öyle... Galatasaray'ın aldığı adamların % 80'i FIFA'lık olmuş. O zaman Heskey, Hasselbaink, Overmars bu kulübe gelir mi? Kimse çıkıp "Paramız yok" demesin. Özhan Canaydın 99 milyon dolarlık krediyi düğün bayram ilan etti. Şampiyonlar Ligi'ne girince dünyanın parası geldi. Bir süperstar getiremez mi? Ki ihtiyacı var. Savunma dökülüyor, orta saha dökülüyor. Kurtarıcı diye alınanlar ise Petre ve Bratu.

Çözemeyeceksen gelme
Bu FIFA'lık dosyalar eski yönetimlerden kalma. O zaman bütün suçu Canaydın yönetimine yıkmak yanlış değil mi?

Yönetime geliyorsan sorunları çözeceksin. Mevcut sorunlara yenilerini eklemeyeceksin. Galatasaray'ı tüm dünyada yeniden güvenilir ve saygın bir kulüp yapacaksın. Yapamayacaksan gelmeyeceksin. Avrupa'da adamlar, "Süren yapmıştı.. Cansun etmişti" demez. Onlar kurumu, yani Galatasaray'ı tanır.

Fatih gibi Fatih lazım
Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, yıldız santrfor transferine karşı çıktığında "Küçük düşünüyor. Sadece Türkiye Ligi'ni düşünüyor" demiştiniz. Terim'in transfer politikası Lucescu felsefesi gibi mi? O da sadece ligi mi düşünüyor?

Lucescu felsefesi ayrı. Lucescu küçük düşünen adam. Lucescu, "Büyük para vererek bir adam alırsak takımdaki dengeleri bozarız. Bununla baş edemem" düşüncesinde. Ama Fatih Terim öyle değil, imparator. Lucescu'yu niye yolladı Galatasaray. Lucescu düşüncesinde Fatih Terim olur mu? Galatasaray'a Fatih Terim düşüncesinde Fatih Terim lazım. Birinci Fatih Hagi'yi, Popescu'yu getirdi. İkinci Fatih Petre'yi ve Bratu'yu. Farka bak!

Türkler'i hiç affetmiyor
Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya verilen 25 kişilik listeye Petre ve Suat Usta'nın girip, Murat Erdoğan ve Ömer'in çıkarılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Suat Usta, Orhan, Ömer, Murat, bunlar ısrar edilse Türk futbolunun süperstarları olurlar. Fatih Terim, Türk futbolculara karşı çok acımasız. En ufak hatada siliyor, affetmiyor. Tamas futbolda var olan bütün hataları yapıyor; Pinto ne yaptığını kendisi dahi bilmiyor. Fatih ikisini de oynatmak için çırpınıyor. Milan'a gittiğinden beri yabancı hayranı mı oldu? Suat Usta, Ümit Milli Takım'ın yıldızıydı. Servet'in lafı olmuyordu. Suat, Galatasaray'da paçavraya döndü. Ümit Milli Takım'dan da kesik yiyor. Fenerbahçe de Servet'i büyük transfer diye alıyor. Terim'i tanıyamıyor, anlayamıyorum. Herhalde kendince bir izahı vardır.

Hıncal ULUÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır