kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Eski milletvekili dokuz aydır işsiz

Emekli olamayan ve temsil tazminatı alamayan eski milletvekili Şimşek, tüm çabasına karşın iş bulamıyor

Aktüel dergisinin haberine göre 21. dönemde görev yapmış genç milletvekilleri zor durumda. Emekli olamayan ve temsil tazminatı alamayan eski 61 vekilden çoğu iş bulamıyor ve maddi sıkıntı içinde. Farklı partilere mensup mağdur eski vekillerin Meclis'ten ortak talebi şu "Emekli olamadık bari temsil tazminatı alalım."

Milletvekilinin kötü imajı yüzenden tüm çabasına rağmen iş bulamayan vekillerin başında ise eski DSP Edirne Milletvekili Şadan Şimşek geliyor. Şimşek'in asıl mesleği mali müşavirlik. Son olarak bilgisayar şirketi Escort'ta finans yönetici olarak çalışırken 1999 seçimlerinde siyasete atıldı ve Meclis'e girdi. 1968 doğumlu olması nedeniyle TBMM tarihine adını en genç vekil olarak yazdırdı. TBMM Başkanlık Divanı üyesi oldu. Kasım 2002'de ise vekilliği bitti.

Vekilliğinin bitmesiyle birlikte Şimşek için parasız ve işsiz günler de başladı. Çünkü Sosyal Sigortalar Kanunu'nda yapılan değişiklikle emeklililik yaşının 49'a çıkarılması nedeniyle emekli olamadı. Emekli olamayan vekillere temsil tazminatı verilmesini kaldıran yasa nedeniyle de temsil tazminatı alamadı. Geriye tek çare kalıyordu o da çalışmak. Ancak Şimşek tam dokuz aydır iş bulamıyor. Şimdiye kadar yedi şirketle görüştü. Ama bir sonuç alamadı. Şimşek'e göre iş görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasında eski vekil olmasının etkisi büyük. Şimşek, "Kimse eski bir vekille çalışmak istemiyor. Kimi kontrol edemeyeceğini, kimi ise siyasi angajmanı dolayısıyla sorun çıkabileceğini düşünüyor. Hükümette AKP varken eski bir DSP'li vekille çalışmayı akıllıca bulmuyor olabilirler" diyor.

270 MÄ°LYON KÄ°RA VERÄ°YOR
Ankara Dikmen'de kirada oturan Şimşek, aylık 270 milyon lira kira ve yaklaşık 130 milyon lira aidat veriyor. İki çocuğu da devlet okuluna gidiyor. Şimdiye kadar kendisine yardımcı olmak isteyenlerin hepsini geri çevirmiş. "Ben tavassut istemiyorum, yarın yeniden vekil seçilirsem ona minnet duymam gerekir" diyen Şimşek, bir yandan iş başvuruları yaparken bir yandan da kendisiyle benzer durumdaki 61 milletvekili arkadaşlarının mağduriyetinin giderilmesiyle uğraşıyor. Şimşek, TBMM Baskanlık Divanı'na konuyu götürdük ama şu ana kadar sonuç alamadık" diyor.

DÄ°ÄžER 'MAÄžDUR' MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°
Fadlı Ağaoğlu (DSP İstanbul Milletvekiliydi) 1967 doğumlu Agaoğlu, jeofizik mühendisi. 1999 seçimlerinde milletvekili olmadan önce özel bir şirkette üretim müdürü olarak çalıstı. Ama vekillikten sonra işine dönemedi, dokuz aydır iş arıyor.

Mehmet Basutçu (SP Kocaeli Milletvekiliydi) 1963 doğumlu Mehmet Basutçu, öğretmen. 1999 seçimleri öncesinde din dersi ögretmeni olarak çalıştı. Dokuz aydır çalışmıyor. Ögretmenliğe dönme imkanı var. Ama bu konudaki kararını vermemiş. Kocaeli'de oturan Basutçu ailesinin imkanıyla yaşıyor.

Fatin Özdemir (MHP Adana Milletvekiliydi) 1965 doğumlu Özdemir çiftçi. Diğer vekillerin aksine mağdur olmadı. Yeniden mesleğine döndü. Memuriyetten gelen vekillerin büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Özdemir'e göre eski vekillere temsil tazminatı verilmesi lazım.

Burhan Orhan (MHP Bursa Milletvekiliydi) 1966 doğumlu Orhan inşaat mühendisi. 1999 seçimleri öncesinde kendi mühendislik şirketinde çalıştı. Vekillikten sonra yeniden iş kurma imkanı bulamadı. Hiç iş görüşmesi yapmadı. Çünkü Orhan'a göre "Milletvekilliği yapmış birinin memur olarak devam etmesi mümkün değil.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır