kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Hedefi olimpiyat ÅŸampiyonluÄŸu

7 yaşında atlarla tanışan Serra Önkal, Engel Atlama'da ikinci kez Balkan Şampiyonu oldu

Basketbol, futbol, voleybol, atletizm derken Türkiye binicilikte de adından söz ettiriyor. 28-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen altı ülkeden 95 binicinin katıldığı Balkan Şampiyonası'nda 25 yaşındaki Serra, Bayanlar Engel Atlama Yarışları'nda 'Ağrı' adlı atıyla şampiyonluğa uzandı. Şampiyon binici, henüz yedi yaşındayken atlarla tanışmış. Şimdi 25 yaşında olan Serra, 11 yaşında lisans almış ve Türkiye'de usta kategorisinde at koşturan tek binici durumunda.

OTOMOBÄ°LÄ°NÄ° SATIP AT ALDI
Tekila ve Feliste adlı iki atı olan Serra'nın at sahibi olmak için başından ilginç bir macera geçmiş. Bundan altı yıl önce Tekila'yla ödülü araba olan bir yarışmaya katılan Serra, yarışmayı kazanır. Yarışmadan hemen sonra arabayı satan Serra, ilk atı olan Tekila'yı satın alır. At sahibi olmanın binicilik sporunda önemli olduğunu vurgulayan Serra, duygularını, "Tekila'yı aldığım günü hiç unutamıyorum. O zamana kadar büyüklerimin atlarını ödünç alarak yarışmalara katılıyordum. Artık benim de bir atım vardı" şeklinde ifade ediyor.

Katıldığı yarışma ve aldığı madalya sayısını hatırlamayan Serra'nın aldığı en önemli dereceler arasında, 1996 Balkan Şampiyonası Takım Şampiyonluğu, 1998-1999-2000 Türkiye Şampiyonuluğu, 2000 Balkan Şampiyonası İkinciliği, 2002 Başbakanlık Kupası, Bölge Şampiyonlukları, 2002-2003 Balkan Şampiyonluğu yer alıyor.

Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nden mezun olan Serra, mesleğini yapmıyor. Seçimini binicilikten yana kullandığını vurgulayan Serra, "Bu spora başladınız mı kanınıza işliyor" diye konuşuyor.

Son iki yılın Balkan Şampiyonu olan Serra'nın binicilikteki en büyük hayali ise olimpiyatlara katılmak. Şampiyon, "Daha ileri gidebilmek için maddi desteğe ihtiyaç var. Yurtdışında yapılan birçok yarışmaya maddi imkansızlıklardan dolayı katılamıyoruz. Hayallerimi olimpiyata katılmak süslüyor. Bunun için de sponsor şart. Türkiye'de binicilik sporuna sponsor bulmak bir ata engel atlatmaktan daha zor" diye konuşuyor.

Pınar ŞENGÜL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır