kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Yazıcıoğlu yaşamak için direniyor

Daha önce iki kez trafik kazası geçiren Yazıcıoğlu, dün Ankara'da yine trafik canavarına yakalandı. Vali, 12 yıl önceki kazada yara alan gözlerinin tedavisi için Ankara'ya gidiyordu

Görev yaptığı illerde hızlı ve hareketli yaşamıyla tanınan Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu dün hızı aşırı yüksek olan otomobilde trafik canavarına yakalandı. Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu otomobil Ankara'ya 35 kilometre kala aşırı hız nedeniyle kaza yaptı. Otomobilin tanınmayacak duruma geldiği kazada Vali Recep Yazıcıoğlu başından ağır yaralanırken, Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Aracı kullanan Ziraat Odası muhasebecisi Berkant Korkut ise hafif yarayla kurtuldu.

Görgü tanıklarının anlattığına göre, dün saat 13.45 dolayında meydana gelen kaza, Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu Mercedes marka otomobilin, bir başka otomobil tarafından sıkıştırılması üzerine gerçekleşti.

BARİYERE ÇARPTI
Arslanlar mevkiinde, birkaç yüz metre ileride radar ile trafik kontrolünün yapıldığını gören bir araç, ani olarak yavaşlamaya çalıştı. Bunun üzerine aracı kullanan Berkant Korkut, keskin bir fren yaparak önündeki otomobile çarpmaktan kurtulmak istedi. Korkut, sol şeritten sağ şeride geçerken direksiyon hakimiyetini kaybetti ve bariyere çarptı. Otomobil yoldan çıkarak sağ taraftaki tepeye çıktı ve takla atarak yola düştü. Eskişehir yolunda yaklaşık 100 metrelik fren iz görüldü.

200 kilometreden fazla hız yaptığı saptanan araç bariyere çarptığı anda arka koltukta oturan Yazıcıoğlu'nun yola fırladığı bildirildi. Tepeye tırmanan otomobilden Yazıcıoğlu'nun ardından Başkan Haldun Tellioğlu da dışarı fırladı. Yazıcıoğlu ile Tellioğlu'nun emniyet kemeri takmadıkları anlaşıldı. Aracın ön kısmındaki hava yastıkları açıldı ve Korkut'u korudu. Tellioğlu, olay yerinde hayatını kaybederken, başından ağır yaralanan Yazıcıoğlu, Acil Yardım ve Trafik Hastanesi'nde ameliyata alındı.

YAÅžAM ÃœNÄ°TESÄ°NE BAÄžLANDI
Ankara Valisi Yahya Gür, hastanede yaptığı açıklamada "Yazıcıoğlu'nun tomografi ve muayenesi sonucunda kafa travması geçirdiği belirlendi. Kafatası ve beyin arasında kan birikmesi olduğu tespit edildi" dedi. Gür, "Valimizin şuuru kapalı. Hayati tehlikesi var" diye konuştu. Yazıcıoğlu, Trafik Hastanesi'ndeki ameliyatın ardından İbni Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. İbni Sina Hastanesi'nde Yazıcıoğlu'na 3-4 gün sürecek yaşama döndürme tedavisi yapılacak. Yazıcıoğlu'nun sağlığını yakından izleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beyin, plastik ve göğüs cerrahlarının birlikte yaptığı ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirterek, "Şu anda durumu ciddiyetini korumaktadır. Hayati tehlikesi hala mevucuttur" dedi.

Su kayağı merakı onu en renkli vali yaptı
Görev bölgelerinde tebdili kıyafet denetimleri yüzünden adı 4. Murat'a çıkan Yazıcıoğlu, spora merakıyla tanınıyordu

Ankara'ya 35 kilometre kala geçirdiği feci kazada ağır yaralanan Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, ilginç icraatları ve sportif yanıyla dikkat çekti. Görev yaptığı Tokat ve Aydın'da, gece yarısı tedbili kıyafet denetimleri ve devlet dairelerindeki sıkı uygulamalarıyla adı "4. Murat'a" çıkan Yazıcıoğlu, ilk kez kamu binalarında sigara yasağı da getirmişti.

Aydın Valisi olduğu dönemde Kuşadası ve Didim gibi yazlık yerlerde saat 24.00'ten itibaren bar ve diskolardaki müzik sesinin iyice kısılması uygulaması çok tepki çekti. Erzincan Valiliği zamanında su kayağı ve dağ sporları ile kamuoyunun dikkatini çekti. 1999 seçimlerinde ismi, DYP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Yazıcıoğlu'na AKP hükümeti döneminde atandığı Denizli Valiliği uğurlu gelmedi. Gözündeki çok nadir görülen bir rahatsızlık sebebiyle uzun süre rapor aldı. Son olarak ismi, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçti. Yazıcıoğlu ise Denizli'de görev yapmaktan memnun olduğunu ancak, İzmir halkı istediği takdirde seve seve hizmet edebileceğini söyledi. Yazıcıoğlu ayrıca İçişleri Bakanlığı Müsteşarılığı'na ismi geçenler arasındaydı.

Ä°KÄ° TRAFÄ°K BÄ°R RAFTÄ°NG KAZASI ATLATMIÅžTI
Recep Yazıcıoğlu, 25 Mayıs 1991'de makam cipiyle Marmaris'e giderken Aydın'da özel bir otomobille çarpıştı, kendisi ve şoförü hafif yaralandı, eşi ise ölümden döndü. 18 Şubat 1998'de Erzincan-Sivas Karayolu'nda kamyonla çarpıştı, aracı kullanan Nurettin Satılmış öldü, Yazıcıoğlu hafif sıyrıklarla kazayı atattı. 1997'de ise Fırat Nehri'ndeki raftingde de botu alabora olan Yazıcıoğlu, burada ölümden döndü.

Eşi ve oğlu haberi hastanede öğrendi
Kazanın olduğu sırada Vali Yazıcıoğlu'nun 19 yaşındaki oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun Hepatit şüphesiyle karaciğer biyopsisi yapılması için annesi Meryem Yazıcıoğlu ile birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunduğu ve acı haberi burada öğrendikleri belirtildi. Tetkikleri yarıda bırakan anne-oğul, hemen Ankara'ya hareket etti.

Kaza haberinin duyulmasından sonra bakanlar, siyasiler ve bürokratlar Trafik Hastanesi'ne akın etti. Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım Bakanı Sami Güçlü, Ankara Valisi Yahya Gür, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, AKP Genel Bakanı Yardımcısı Necati Çelik, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Genel Sekreter Enis Öksüz, ile merkez valileri de hastaneye gelerek Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldılar. İlerleyen saatlerde hastaneye çok sayıda AKP milletvekili de geldi.

Ünsal ERGEL - Göksel ÇAVLAV - İbrahim BİLEKLİ - Behzat BİSER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır