kapat
03.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL

GREENCARD

Reyting hırsı CNN'i gevşetti

Amerikan kanalı, rakiplerine kaptırdığı reytingini kazanmak için yüzünü değiştiriyor

Dünyanın en önde gelen haber kanallarından CNN, Irak savaşı sırasında rakipleri Fox ve MSNBC kanallarına kaptırdığı reytingini kazanmak için yüzünü değiştirmeye başladı. Siyaset, ekonomi ve spor haberciliğinde ağır başlılığıyla tanınan Amerikan haber kanalının, değişim sürecindeki en büyük kozu ise yeni "anchorman"ı Anderson Cooper. CNN'in değişen yeni yüzünü temsil eden Cooper, müziklerini bir punk grubunun yapacağı yeni bir program hazırlıyor. Zaten o, kanalın bilinen sunucularından çok daha farklı biri. Giyim tarzı, saçları ve çizgisiyle diğer sunuculardan ayrılıyor.

EN SEKSİ ERKEK SEÇİLMİŞTİ
People dergisi tarafından yapılan bir ankette, yeryüzündeki en seksi adamlardan biri seçilen Cooper'ın, sayısız hayranı var. Daha önce ABC televizyon kanalında gece yarısı haberlerini sunan Cooper, iki yıldan bu yana da CNN'in gece haberleriyle izlecilerin karşısına çıkıyordu. Cooper'ın CNN'de yeni bir tazı başlatacak programının adı ise "Anderson Cooper'ın 360 Derecesi" olacak. Programda günün olay ve haberleri hicvedilerek mercek altına alınacak. Tabii programa konu olan haberlere imzasını atmış gazeteciler de Cooper'ın sivri dilinden nasibini alacak.

Programın prime-time'da yayınlanmasının en büyük amacı ise insanların dikkatini çekerek izlenme oranlarında artış sağlayabilmek. Kanal yönetimi böylece özellikle Irak Savaşı sırasında Fox ve MSNBC gibi rakiplerinin karşısında kaybettikleri reytingleri yeniden kazanmayı da hedefliyor. Cooper'in yeni programının müziklerini ise Flim Flam isimli bir punk grubu hazırlayacak.

Haberlere yani bir bakış açısı getireceklerini söyleyen Cooper "Hızlı, akıllı, keskin. İşte bu programda izleyeceğimiz habercilik anlayışını oluşturacak. Belirli bir metne bağlı kalmayacağız. Böylece bu zamana kadar yapılmış haber programlarından farklı olarak olaylara yeni bir perspektifle bakılmasını sağlayacağız" dedi. Yale Üniversitesi'nden mezun olan ve hakkında birçok magazin haberi çıkan Cooper, sanıldığı gibi sansasyonel bir hayatı olmadığını ve yaptıklarıyla gündeme gelmek istediğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır