kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Üç sağ kroşe ve CSKA nakavt

İstanbul'daki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla Sofya'ya giden G.Saray, 28'de Prates'in sağ ayağından çıkan füzeyle işi bitirdi. Kalan 1 saat formaliteydi

Yağmurun ağırlaştırdığı sahada Galatasaray'ın işi pek kolay değildi. Ateşli Bulgar seyirciler bir de meşalelerle ortalığı sise boğunca maç biraz karambolde başladı. İlk 10 dakikada sakin oynamaya çalışan G.Saray'ın en çok tartışılan yanı ilk kez giydiği açık mavi formalarıydı.

Dakikalar ilerledikçe CSKA bir gol bulup seyircisini havaya sokmanın hesaplarını yapıyordu. Gargarov'un 12. dakikada kullandığı frikik direği sıyırıp auta giderken derin bir "oh" çekiyorduk.

Ama frikiklerin usta ismi Prates 28. dakikadaki vuruşuyla işi bitiren adam oluyor ve Bulgarlar'a "serbest atış dersi" veriyordu.

İlk yarının son dakikalarında bir gol için saldıran CSKA, Mondragon'u geçemiyor, G.Saray ise 1-0'ı ilk yarı için yeterli bulmuş olacak ki rakibinin üzerine fazla gitmiyordu.

En kolay ikinci yarı
İkinci yarı başlar başlamaz CSKA'nın müthiş bir saldırıya geçeceğini düşünenler yanıldı. Galatasaray'ın ismi CSKA'yı öylesine ezmişti ki Lima, Mondragon'la karşı karşıya kaldığı anda topu tribünlere gönderiyordu. Sofya'nın son umudu da tükenmişti, teslim bayrağını resmen göndere çekmişlerdi.

Kapanışı Arif yaptı
53. dakika dolarken Galatasaray ikinci golü buldu. Bu golde hem pası veren Hasan Şaş'ın, hem savunmanın dengesini bozan Hakan Şükür'ün hem de kapadığı köşeden golü yiyen kaleci Petrov'un payı vardı. Ama "aslan" payı, en genç aslan Sabri'nindi. 20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Roberto Carlos'vari bir kaçış yapıp, topla ceza alanına girdi. Pas vermek yerine, net bir vuruşla golünü attı. Maç da o dakikada resmen olmasa bile, bitmişti artık. 86.dakikada Hakan Şükür'ün pasını golle sonuçlandıran Arif skoru artırdı sadece.

Souza'nın kafa vuruşunu çizgiden çıkaran Batista ve sahanın iyilerinden Mondragon birer sarı kart görmese Galatasaray için Sofya yolculuğu çok daha güzel noktalanacaktı.

Dileriz bugün çekilecek kurada çıkan rakiplere karşı da böyle az pozisyon veren ve net skorlarla kazanan bir Galatasaray izleriz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır