kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Onuncu tüp'te Murat'a kavuştular

Öymen Ailesi her seferinde başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek uygulamasında ısrar etti. 10'uncu denemede Murat'larına kavuşup, 17 yıllık çocuk hasretini dindirdiler

Almanya'da yaşayan Öymen Çifti, 10'uncu tüp bebek denemesinde Murat'larına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Gülümser (38) ve Mustafa Öymen (45) çifti, yedi aylık Murat'larıyla 17 yıl süren çocuk özlemini dindirdi. Normal yollarla çocuk sahibi olamayacaklarını anlayınca, evliliklerinin beşinci yılından itibaren tüp bebek yöntemine başvuran Öymen çifti, 10'uncu denemede bir erkek çocuk sahibi oldu. İstanbul'da başlayan ve Almanya'da süren uzun bir mücadelenin ardından, yedi ay önce dünyaya gelen minik bebeklerine kavuşan çift, "İşte şimdi gerçek bir aile olduk" diyor.

HER KAPIYI ÇALDILAR
1986 yılında İstanbul'da evlendiği eşiyle birlikte Almanya'ya yerleştiklerini söyleyen Gülümser Öymen, evliliklerinin ilk yıllarında başlayan çocuk özleminin zaman geçtikçe yerini umutsuzluğa bıraktığını söylüyor. Evliliklerinin beşinci yılında artık doğal yollarla bebek sahibi olamayacaklarını anlayan Öymen çifti, tüp bebek sahibi olmaya karar verdi. İlk mikroenjeksiyon (tüp bebek) denemesi 1995 yılında İstanbul'da Prof. Dr. Teksen Çamlıbel tarafından gerçekleştirilen Gülümser Öymen, daha sonraki denemelerini Almanya'da sürdürdü.

YILMADAN DENEDİLER
Yedinci denemede hamile kalmayı başaran Öymen, bu kez de düşük yapmanın üzüntüsünü yaşadı. Son olarak 10'uncu uygulamada hamilelik süreci de başarıyla geçen Gülümser Öymen, anne olmanın mutluluğuna erdi. 7 Şubat 2003 tarihinde dünyaya gelen bebeğe Öymen çifti, Murat Uğuralp adını verdi. Almanya'da işçi olarak çalıştıklarını belirten Öymen çifti, tüp bebek denemelerinin 50 bin Euro'ya malolduğunu söyledi.

Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır