kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Kredi gelmezse de sorun yok

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "ABD'den alacağımız kredi gerçekleşme yolundadır. Eğer bu gerçekleşirse, elimiz daha sağlam olacaktır, gerçekleşmezse de bir sorun yok" dedi.

Coşkun, İzmir'deki Balçova Prenses Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin vereceği krediyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Coşkun, hükümet olarak "milletin özüne dönerek", konsolide devlet bütçesini de öz kaynaklara dönerek hazırladıklarını kaydetti. Bütçe hazırlanırken ABD'den gelecek hibe ya da krediye, Irak Savaşı sonucunda oluşabilecek fırsatlara bağlı kalmadıklarını dile getiren Bakan Coşkun, şöyle konuştu

"Eğer bunlar olursa, ekonominin daha kısa zamanda düzlüğe çıkması ve daha güçlü olmasını sağlanır. Onun için bunlar olmayacakmış gibi hesaplarımızı yaptık. Bu hesaplarımız da doğru çıktı. İşte enflasyon kontrol altına alındı. Reel faizler düşmektedir. İşsizlik giderek azalıyor. ABD'den alacağımız kredi gerçekleşme yolundadır. Eğer bu gerçekleşirse, elimiz daha sağlam olacaktır, gerçekleşmezse de bir sorun yok. Kendi öz kaynaklarımıza dönmek zorundayız. Yani borçlu olarak kısa vadede sorunları aşabilirsiniz, ama devamlı borcu borçla ödeyerek Türkiye bir yere gidemez."

Bakan Coşkun, kredi konusunda bir pürüz olmadığını belirttiği konuşmasında, gazetecilerin kredi konusunun, Irak'a asker gönderme gündemiyle ilişkisi bulunup bulunmadığı ile ilgili sorusuna ise "Yok değil. Her olayı ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Katiyen hükümet politikasında birbirine bağlı olarak götürülmüyor" diye cevap verdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır