kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Ekonomide bahar havası artık kalıcı

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, yüzde 5 büyüme ile yüzde 20 enflasyon hedefinin tutacağını söyledi

Devlet Bakanı Ali Babacan, "Ekonomide gözle görülebilir bir iyileşme süreci yaşanmaktadır'' dedi. Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nda toplanan, Yatırım ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, makroekonomik göstergelerin ve diğer benzeri gelişmelerin Türkiye'nin artık yeniden bir yatırım cenneti haline gelmesinin önünü açtığını kaydetti. Türkiye'nin yakaladığı olumlu havanın kalıcı olduğunu anlatan Babacan, bu havayı bütün kesimlerin hissetmeye başladığını söyledi.

Babacan, ''Faizler, düşmeye devam ediyor, yüzde 20'lik enflasyon hedefi mümkün görünüyor, yüzde 5'lik büyüme hedefinin aşılabileceği şimdiden görülebiliyor'' dedi. Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nın ilk 7 ayda düzenlediği yatırım teşvik belgelerinin tutarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 160 oranında artış gösterdiğini bildirdi. Babacan, geçen yılın ilk 7 ayında 7.4 katrilyon lira olarak düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin tutarının, bu yıl 19.5 katrilyon liraya yükseldiğini açıkladı.

BİR GÜNDE ŞİRKET
Toplantıya ağırlıklı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firmaların oluşturduğu 16 firmanın temsilcilerinin de katıldığını belirten Babacan, bu kişilerin sorunlarını ilk elden anlatacağını ve bunların değerlendirileceğini söyledi. Yatırımcının önündeki engelleri kaldıracak tedbirleri almaya çalıştıklarını anlatan Bakan Babacan, ekonomideki olumlu havanın devam edeceğini de kaydetti.

Babacan, bazı teknik komitelerin çalışmalarını tamamladığını, şirket kuruluşlarının 19 aşamadan 3 aşamaya indirilerek, bir günde şirket kurulmasının mümkün hale getirildiğini hatırlattı. Babacan, Türkiye Yatırım Promosyon Ajansı kurulması tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır