kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Doğuş da kredide siftah yaptı

Aktif büyüklüğü 16.6 milyar dolara ulaşan ve halka açılma hazırlıkları yapan Doğuş Holding, tarihinde ilk kez 75 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı

Doğuş Holding dün 75 milyon dolarlık sendikasyona imza attı. Holding'in ilk kez aldığı sendikasyon kredisinin devamının geleceği belirtildi. Doğuş Holding Finans Grubu Başkanı Hüsnü Akhan, Doğuş Holding'in ilk defa sendikasyon aldığını ve bunun aslında tanıtım amaçlı olduğunu söyledi. Akhan, yurtdışı piyasalardan finansmanın süreceğini ve bir sonraki aşamada da hem holdingin hem de Doğuş Otomotiv'in halka arzının gündeme geleceğini sözlerine ekledi.

Deutsche Bank AG London, Standard Bank London Limited, Standard Chartered Bank, West LB AG London Branch ve Dresdner Bank AG London Branch tarafından düzenlenen, West LB AG London Branch'ın agent olarak görev aldığı 75 milyon dolar tutarındaki Club Loan kredisi dün Istanbul'da düzenlenen imza töreni ile tamamladı.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk "bu kredinin uluslararası kuruluşların Doğuş Grubuna duydukları güvenin bir göstergesi" olduğunu belirtti.

Şahenk, "Grubumuz, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla, hizmet sektöründe Türkiye'nin lider grubu olmak için gereken bütün kararlarını almış ve başarıyla uygulamaktadır. Bu doğrultuda Doğuş Grubu, finans sektöründeki liderliğini koruyacak, otomotiv sektöründe gelişmeye, perakende sektöründe ise büyümeye devam edecektir'' dedi.

Doğuş Finansman Grup Başkanı Hüsnü Akhan da grubun toplam aktif büyüklüğünün 14.5 milyar dolardan, 30 Haziran 2003 itibariyle 16.6 milyar dolara ulaştığını belirtti. Toplam öz kaynakların 411 milyon dolardan 650 milyon dolara çıktığını söyleyen Akhan, 2001 yılı sonunda 1.3 milyar dolar olan faaliyet giderlerinin 2002 sonunda 778 milyon dolara indiğini açıkladı.

Toplantıya Doğuş Holding Yönetim Kurulu üyeleri, Holding Hukuk Bölümü Yöneticileri,Uluslararası Avukatlık şirketi Pekin&Pekin yöneticilerinin yanı sıra, Standard Chartered Bank İngiltere/Avrupa CEO'su Andrew Hunter ve üst düzey yetkilileri, Deutche Bank,Standard Bank, Dresdner Bank ve West LB London-Istanbul üst düzey yöneticileri de katıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır