kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Otosan Ford'un Avrupa merkezi oluyor

Ford Otosan, yeni Ford Cargo'yu ilk kez İzmir Fuarı'nda görücüye çıkardı. Genel Müdür Turgay Durak, kamyon pazarında liderliği hedeflediklerini belirtti

Ford Otosan, büyük hedeflerle piyasaya çıkarmaya hazırlandığı yeni Ford Cargo'yu ilk kez İzmir Fuarı'nda görücüye çıkardı. Yeni Ford Cargo'nun 128 mühendisin 5 yıllık çalışması sonucu ortaya çıktığını ve bunun için 50 milyon euroluk yatırım yaptıklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, yeni araçlarıyla Türkiye kamyon pazarında liderliği hedeflediklerini açıkladı.

Yeni Cargo'nun tamamen müşteri ve sürücülerin istek ve beklentileri doğrultusunda şekillendiğini ifade eden Durak, "Öyle ki; 3 yıl önce müşterilerimize bunu özel üretimle sattık. Bu süre boyunca kimsenin haberi olmadan, kamuflajlı bir şekilde bu kamyonlar yollarda kullanıldı. En sonunda bir sektör dergisi konuyu yakaladı ve yeni Cargo'nun fotoğraflarını bastı.

40 test aracını sadece müşterilerimiz kullandı. Onların önerileri doğrultusunda gerekli değişiklikleri yaptık" dedi.

TÜRKİYE'YE FORD ONURU
Yeni Ford Cargo'nun Ford Otosan'ın ürün geliştirme konusunda ulaştığı başarıyı göstermenin yanı sıra Ford Avrupa'nın ticari araç merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin de bir göstergesi olduğunu vurgulayan Durak, şu bilgileri verdi "Ford'un Belçika'da hem otomobil, hem de transit araç üreten bir fabrikası var. Geçen yıl şubat ayında alınan karar gereğince orada sadece otomobil üretilecek. Mart ayında transit araç üretim bandı da Türkiye'ye getirilecek. Böylece Ford Otasan'ın Türkiye'deki toplam yatırımı 1 milyar doları, kapasitesi de yıllık 240 bin adedi bulacak. Türkiye Ford'un Avrupa ticari araçlar üretim merkezi olacak."

Erhan GÜLENÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır