kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

65 bin tapudan 62 bini elektrik direği çıktı...

Uzanlar'ın binlerce tapusunun aslında elektrik direği olduğu yönündeki iddialar netleşti. Enerji Bakanlığı 65 bin tapunun 62 bininin elektrik direği olduğunu saptadı

Genç Parti Lideri Cem Uzan'ın ÇEAŞ ve Kepez'de var olduğunu öne sürdüğü 65 bin tapudan tam 62 bini elektrik direği çıktı. Uzanlar'ın elektrik direklerinin altındaki 3'er metrelik alanlara da tapu aldıklarını ifade eden Enerji Bakanlığı yetkilileri, açılan davalar ile bunların tek tek geriye döndüğünü söylediler. Geçtiğimiz haftalarda basına da yansıyan Uzanlar'ın binlerce elektrik direğine tapu aldığı yönündeki iddialar rakamsal kimliğe büründü. Enerji Bakanlığı yetkilileri ÇEAŞ ve Kepez'de alınan tapuların sayısının 62 bini bulduğunu bildirdi. Bakanlık yetkilileri açılan davalar sonucu bu tapuların mülkiyetinin büyük kısmının ÇEAŞ'tan düşerek devlete geçtiğini belirterek, "Adamlar ortaya çıkıp 65 bin tapumuz var diyorlardı. Bu tapuların ne olduğu ortaya çıktı. Elektrik direklerinin altındaki alanlar için gidip üzerlerine tapu almışlar. Böyle bir şey olmaz. Şimdi hepsi Hazine'ye geri dönüyor" değerlendirmesinde bulundular.

ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasının ardından Genç Parti Lideri Cem Uzan Bursa Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "Tapulu malımı kimseye yedirtmem" diyerek her iki şirketin toplam 65 bin tapusunun bulunduğunu açıklamıştı.

Bu arada 12 Haziran tarihinde imtiyaz hakkı Enerji Bakanlığı'na geçen ÇEAŞ ve Kepez'deki incelemeler halen sürüyor. Operasyon sırasında iki şirketin tüm varlıklarına el konulduğunu kaydeden Enerji Bakanlığı yetkilileri bundan sonraki süreci şöyle özetliyor

"İlk etapta kapının önündeki arabadan, kasadaki paraya kadar her şeye el konuldu. Şimdi hesaplamalar yapılıyor. Önce bu şirketlerin vergi borçları alınacak. Üçünçü şahıslara ve TEDAŞ'a olan borçları ödenecek. Kalan olursa da Uzanlar'a geri verilecek. Örneğin Berke Barajı'nın geri verilmesi değil de bedelinin ödenmesi söz konusu olabilir. Ancak orada da doğru rakamı bulmak gerekli. Çünkü barajın yapım maliyetleri şişirilmiş."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır