kapat
28.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Gıyabi tutuklama istendi

Şişli Cumhuriyet Savcılığı dün mesai saati bitimine kadar ifadelerinin alınması için teslim olmayan Kemal Uzan ve Yavuz Uzan hakkında gıyabi tutuklama kararı istedi

İmar Bankası soruşturması kapsamında 16'sı Mali Şube'den getirilen, 4'ü ise adliyeye gelerek teslim olan 20 kişinin sorgulamasının bir bölümü tamamlandı. Dosya kapsamı içerisindeki İmar Bankası soruşturması çerçevesinde Şişli Cumhuriyet Savcıları Sait Kunt ve Suudi Güner tarafından ifadeleri alınan 15 kişiden 9'u serbest bırakılırken, 6'sı da tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şişli Adliyesi'ne getirilen 20 kişiden 15'ini "zimmet" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarına ilişkin sorgulayan Savcı Kunt, İmar Bankası'nın eski Genel Müdürü Hilmi Başaran, Genel Müdür Yardımcısı Sadık Karagöz, Yönetim Kurulu üyeleri Gürol Demirkol, Birol Çilingir, Yaşar Avni Güral ve Erol Hürbaş'ı tutuklanmaları istemi ile Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

9 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
İmar Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcıları Tacettin Pak, Mehmet Koray Özkaya ve Sami Bulut, eski Mali Birim Müdürü Nedim Çokçok, Yeşim Öztürk, eski İç Kontrol Merkezi Başkanı Mehmet Bulat, eski Borsa ve Mali İşler Sorumlusu Handan Targın, Dilek Atıcı ve eski Mali Birim Müdürü Çiğdem Karakoç serbest bırakıldı. Sorguları yapılan kişilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Savcılar aynı dosya kapsamında sanık sıfatı ile ifadelerinin alınması istenen ancak mesai bitimine kadar teslim olmayan İmar Bankası'nın sahibi konumundaki Kemal Uzan ile Yavuz Uzan hakkında da CMUK'un 104'üncü maddesine göre gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını istedi ve dosyayı nöbetçi mahkemeye gönderdi.

Geç saatlere kadar nöbetçi mahkeme tarafından ifadeleri alınan şahıslar hakkında 'off Shore hesaplarında usulsüzlük', 'zimmet' ve 'dolandırıcılık' suçlamaları bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır