kapat
25.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Doktor Bey, hani hasta ailesine naz yapiyordu?

Fazla kilolarindan kutulmak icin midesine silikon kelepce taktirdigi operasyonun ardindan hayatini kaybeden Ayhan Ozkan'in esi Hilal Ozkan ameliyati yapan doktoru sucladi.

Esinin hatali ameliyat edildigi icin oldugunu iddia eden Hilal Ozkan, "Esimin atesi 40 dereceye cikti, 'esiniz size naz yapiyor' dediler. Sorumlular cezalandirilsin istiyorum" dedi

Zayiflamak icin midesine silikon kelepce taktirdigi ameliyat sirasinda midesi delinip peritonit olan ve alindigi ikinci ameliyatin ardindan ise genc yasta hayata veda eden Ayhan Ozkan'in esi Hilal Ozkan, ameliyati yapan doktoru sucladi.

Esini kaybetmenin buyuk acisini yasarken bir yandan da sorumlularin pesine dusen Hilal Ozkan, kayinpederi Ali Ozkan ile birlikte Bakirkoy Cumhuriyet Savciligi'na suc duyurusunda bulundu. Gozu yasli kadin "Davayi sonuna kadar takip edecegim. Bir Ayhan oldu, bari baska Ayhan'lar olmesin" diye konustu.

BASIT BIR OPERASYON' DEDI
Henuz yasadiklarinin sokunu atlatamayan Hilal Ozkan basindan gecenleri soyle anlatti

"Esim bana ameliyat olacagini soylediginde kendisine karsi ciktim. Ancak ameliyat olmaya karar vermisti. Opr. Dr. Salih Alis'la 7 milyar liraya anlasmisti. Alis, operasyona basit bir ameliyat izlenimi vermis, hatta bir gun sonra da taburcu olacagini belirtmisti. 15 Agustos tarihinde JFK Hastanesi'ne yatti. 18 Agustos'ta ikinci kez ameliyat oldu. Sonradan ogrendigimize gore en gec 48 saat icinde ikinci ameliyatin olmasi gerekiyormus. Bu saat suresi bile riskliymis. Ayhan, gecirdigi ameliyatlar sonrasi cigerlerinde, karin bolgesinde ve omuzunda agrilar oldugunu dile getiriyordu. Atesi bile 40 dereceye kadar cikmisti. Hatta omuzundaki agrilarinin kaburgalarina vurdugunu soyluyordu. Ancak ameliyat oncesi surekli gorustugumuz doktoru Halil Alis'i ameliyat sonrasinda hic gormemeye basladik. Fenalastiginda telefonla ulasiyorduk. Bazen kendisi geliyordu, 10 dakika kalarak muayene edip ayriliyor, bazen de hemsirelere telefonla talimat vererek igne ve ilac verilmesini sagliyordu. Hatta yapilan tahlilin sonucunu bile telefonla ogreniyordu. Bize yarim saat sonra gelecegim diyor, 3 saat sonra geliyordu."

ESIN NAZ YAPIYOR'
Doktorlarinin kendilerine 'esiniz naz yapiyor' dedigini de vurgulayan Ozkan, "Esimin agrilarinin artamasi uzerine doktor Alis, Tomografi filmi istedi. Ancak akciger filmini istememisti.

Film ceken doktor, esimin agrilari uzerine akciger filmini cekti. 3 gun sonra gelisen bu olaylarda biz baska doktor ve hastane arama calismasina baslamistik ki, esim Cerrahpasa Tip Fakultesi Hastanesi'ne sevkedildi. Burada yogun bakimda tedavi altina alinan Ozkan'i tedavi eden doktorlar yuzde 10 yasama ihtimali vererek Turkiye'ye yeni gelmis bir ilaci tavsiye ettiler. Piyasa fiyati 27 milyar lira olan "Xigrs" adindaki bu ilaci alarak hastaneye yetistirdik. Ancak esimi ayni gece saat 02.10 siralarinda kaybettik" diye konustu.

MIDESI DELINMISTI
Ayhan Ozkan, 110 olan kilosundan kurtulmak icin ameliyat olmaya karar vermis, daha once ayni operasyonu geciren bir arkadasinin tavsiyesi uzerine ise Opr. Doktor Halil Alis'a basvurmustu. 15 Agustos tarihinde JFK Hastanesi'nden kiralanan bir ameliyathanede Halil Alis tarafindan ameliyat edilen Ozkan, 3 gun sonra ikinci bir ameliyat daha gecirdi. Ancak agrilari ve sikayetleri bir turlu gecmeyen Ayhan Ozkan, ameliyattan 8 gun sonra hayatini kaybetti. Ozkan'in ailesinin istegi uzerine en son kaldirildigi hastane olan Cerrahpasa Tip Fakultesi, olum nedenini, 'Perinoit' (mide delinmesi ve buna bagli olarak iltihaplanma) olarak kayda gecmisti.

Anne Ozkan: Olumu ruyada gormustum
Ayhan Ozkan'in olumu annesi Nazire ve Ali Ozkan'i da perisan etti. Aci haberle yikilan ve teselliyi torununa sarilarak arayan anne Nazire Ozkan, "Esim Ali'yle birlikte Avsa Adasi'nda tatildeydik. Oglum ameliyat olacagini bize soylemedi. Bir gece ruyamda Ayhan'in oldugunu gordum. Bir sure sonra da oglum bize telefon acti ve ameliyat olacagini soyledi. Karsi ciktik. Hatta esime, 'Bu ameliyati olmasini engelle yoksa Ayhan olecek' dedim. Ancak dinletemedim" diye konustu.

CEVRESINDE COK SEVILIYORDU
Aslen Tarabyali olan 35 yasindaki Ayhan Ozkan, genel mudur yardimciligi yaptigi Kockaya Bakir Alisimlari Fabrikasi'nin, Tekirdag Corlu'ya tasinmasindan sonra burada tuttugu bekar evinde yasamaya basladi. Cevresinde cok sevilen ve fakir babasi olarak taninan Ayhan Ozkan, 1999 yilinda bir arkadasi vasitasiyla Corlu Kocbank Subesi'nde calisan Hilal Ozkan ile tanisti. 3 ay suren bir arkadasligin ardindan nikah masasina oturan ciftin, 15 Temmuz 2001 tarihinde Alp adini verdikleri ogullari dunyaya geldi. Artik butun bos zamanlarini kucuk Alp'le geciren Ozkan'in kendine dert edip esinden bile sakladigi fazla kilo takintisi, geride evlat acisi ceken bir aile, acili bir es ve bir yetim ile onlarca gozuyasli seven birakti.

ESI: BARI BASKA AYHANLAR OLMESIN
Hilal Ozkan, esinin ameliyatini bastan beri istemedigini ancak Ayhan Ozkan'in kararini verdigini soyledi. Esinin olumunden doktoru Halil Alis'i sorumlu goren Hilal Hanim, esini kaybetmenin acisini yasarken bir yandan da kayinpederi Ali Ozkan ile birlikte Bakirkoy Cumhuriyet Savciligi'na Ayhan Ozkan'in doktoru hakkinda suc duyurusunda bulundu. Hilal Ozkan, "Davayi sonuna kadar takip edecegim. Bir Ayhan oldu, bari baska Ayhan'lar olmesin" diye konustu.

Muslim SARIYAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
sinirsiz hosting
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir