kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Tofaş: Bu yıl 200 bin otomobil satılacak...

Pazarın, beklentilerin üzerinde geliştiğini söyleyen Tofaş Ticari Grup Direktörü Müfit Ataseven, "Son aylardaki ekonomik dengeler, 2004 yılı için belirleyici eğilimi ortaya çıkaracak"dedi

2004 modellerin show roomlarda sergilenmeye başlanması, taşıt kredilerinin yüzde 3'ün altına inmesi, otomotivcilerin hedeflerini yukarı çekmesine neden oldu. Tofaş Ticari Grup Direktörü Müfit Ataseven, otomotiv pazarının, yılbaşındaki beklentilerin üstünde seyrettiğini söyledi. Ataseven, "Yılsonuna doğru, pazarın olağan mevsimsel eğilime uygun bir şekilde daha da gelişeceğini öngörüyoruz. 2003 yılı için 180-200 bin adetlik otomobil rakamlarını telaffuz etmek hiç de zor değil" dedi.

Ancak Ataseven, bu gelişmenin boyutunda makroekonomik göstergelerin etkisinin büyük olacağı uyarısında da bulundu. Ataseven'e göre, özellikle para politikası, faiz oranları ve döviz kurlarındaki gelişmeler piyasayı etkileyecek. Yılın son aylarının bu faktörlere bağlı olarak şekilleneceğini belirten Ataseven, "Bu dönemde 2004 yılı için belirleyici olacak eğilim ortaya çıkacak" diye konuştu.

Ataseven sözlerini şöyle sürdürdü "Bunun yanı sıra, 20 yaş üzeri araçlara verilen teşvik otomobil talebini olumlu yönde etkilerken, ek vergilerle ilgili alınan son kararlar ise, 2003 yılı satışlarını olumsuz şekilde etkileyecek. Ancak her iki gelişmenin de pazarı hangi seviyelere ulaştıracağını ancak önümüzdeki günlerde görebileceğiz."

Mete TANSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır