kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Karısını, eşcinsel olduğunu öğrendiği için mi öldürdü?

Edebiyat dünyası ünlü yazar Michael Peterson'un karısını öldürdüğü iddialarıyla çalkalanıyor. Eğer Peterson suçlu bulunursa ömür boyu hapis yatacak

Amerikalı yazar Michael Peterson, eşi Kathleen'i, gizli eşcinsel eğilimleri ve yaşadıklarını öğrendiği için öldürmekle suçlanıyor. Bayan Peterson 9 Aralık 2001 tarihinde evinde ölü olarak bulundu. İlk başta merdivenlerden düşerek öldüğü raporu verildi. Ancak otopside kadının yüzünde ve başında sadece düşerek oluşması mümkün görünmeyen yaralar belirlendi.

Bunun üzerine yeniden inceleme başlatan polis, ilk olarak kocası yazar Michael Peterson'dan şüphelendi. Arama emriyle yazarın bilgisayarına el kondu. Bilgisayarda yapılan incelemede, başka erkeklerle seksüel ilişkisi olduğuna dair e-mailler ve pornografik fotoğraflar ele geçirildi. Polis, yazar Peterson'ın eşcinsel eğilimleri olduğu ve karısını da bunları öğrendiği için öldürdüğü kanısına vardı. Savcılık da bu suçlamayla dava açtı. Tutuklu olarak yargılanmaya başlayan yazar Peterson ise hakkındaki tüm suçlamaları reddediyor. Avukatları da yazarın eşcinsellik üzerine kitap yazma hazırlığında olduğunu, bilgisayarındaki e-mail, fotoğraf ve diğer bütün belgelerin kitabı için hazırlık olduğunu söylüyor. Davanın önceki gün yapılan duruşmasında Kuzey Carolina Üniversitesi'nde okuyan ve Peterson'la yazıştığını kabul eden Brent Wolgamott (28) tanık olarak dinlendi. Brent "Peterson'dan mail aldım fakat hiçbir zaman buluşmadık" dedi.

Duruşmanın diğer bir önemli tanığı ise Kethleen Peterson'ın cesedine otopsi yapan Dr. Kenneth Snell oldu. Dr. Snell, bayan Peterson'ın ölümünün kaza olmayabileceğini, çünkü kafatasında iki farklı parçalanma olduğunu saptadığını söyledi. Birinci dereceden cinayetle yargılanan Peterson'un suçlu bulunması durumunda ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır