kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Temiz Eller Berlusconi için uzandı

İtalya'da mafyayı sindiren "Temiz Eller"operasyonunun savcısı Antonio Di Pietro, Berlusconi karşıtı muhalefetini sokağa taşıdı.

Elinde megafonla halkın arasında dolaşıp, Başbakan'ın dokunulmazlığının kaldırılarak yolsuzluk davalarından yargılanması için imza topluyor


İtalya'nın yolsuzluğu karşı mücadelesiyle tanınan eski savcısı Antonio Di Pietro, Başbakan Silvio Berlusconi'nin yakasını bırakmıyor. Yaptığı gaflarla dünyanın gündeminden düşmeyen Berlusconi'nin başı şimdi de karizmatik "Temiz Eller" savcısı Antonio Di Pietro'yla büyük dertte. Pietro, ne yapıp ne edip hakkında açılan davalarda yargılanmamak için dokunulmazlık yasasını çıkartan Berlusconi'ye karşı ilginç bir kampanya başlattı. Di Pietro, elinde megafon kapı kapı dolaşıyor, Berlusconi'nin dokunulmazlığını kaldırılmasını sağlayacak referandumun yapılması için imza topluyor.

400 BİN İMZA TOPLADI
Aslında günlerdir sokakları dolaşan Pietro'nun hedefine ulaşmasına çok da fazla bir şey kalmadı. Geçen haftadan itibaren 400 bin imza toplamayı başaran Pitro'nun 26 Eylül'e kadar 100 bin imza daha toplaması gerekiyor.

Zafer kazanacağına emin, halkın arasında sıkı bir muphalefet çalışması yürüten Pietro "İki hafta içinde amaca ulaşacağız. Bunun için tüm İtalya'yı deliler gibi dolaşacağım" dedi. Pietro dediğini yapmaya başladı ve elinde megafonla, "Tüm herkesin hukuk önünde eşit olması için lütfen siz de imza kampanyasına katılın. Bu, Başbakan için bile olsa... İtalyanların bugün bilmeye hakkı var, sonra değil" diye haykırarak imza topluyor.

REFERANDUM İSTİYOR
Aslında Pietro ve Berlusconi arasındaki çekişme seçimlere dayanıyor. Medya imparatoru Berlusconi seçimleri kazanırken, Pietro barajı aşamayarak hezimete uğramıştı. Böylece Pietro'nun beş yaşında çobanlıkla başlayan ve başarılarla dolu engellenemeyen tırmanışı büyük bir darbe yemişti.

Berlusconi'nin seçimde verdiği vaatleri yerine getirmeyerek kendine ayrıcalıklar tanıması da Pietro'yu çileden çıkardı. Bu haksızlıkların bir an önce durdurulması gerektiğinin altını çizen Pietro, gelecek haziran ayında Silvio Berlusconi hakkında referandum yapılmasını istiyor.

MEDYA GÖRMEZDEN GELİYOR
Gözüpek eski savcı Di Pietro'nun elinde megafonla yürüttüğü Berlusconi'ye karşı imza kampanyası sokakları canlandırıyor ama televizyon ve gazetelerde yankısını bulamıyor. Çünkü medyanın büyük bir bölümü zaten Berlusconi ve hükümetin kontrolü altında.

Medyanın görmezden gelmeye çalıştığı Berlusconi karşıtı imza kampanyası İtalyanlar'ın ilgisini çekmişe benziyor. Bir çok kişi Pietro'nun çağrısına kulak verip imzalarını atarken bazıları ise çekingen davranıyor. Başbakana karşı böyle bir kampanyanın yasadışı olmasından korkanlar dilekçeyi imzalamaktan çekiniyor.

Emekli Giuliano Cungi ise herkesin yasalar önünde eşit olmasına inandığı için dilekçeyi imzalayanlardan. Cungi "Dilekçeyi imzaladım çünkü böylece herkes yasalar önünde eşit olacak. Hükümet televizyonları kontrol ediyor. Kimse de buna ses çıkarmıyor" derken, olay Başbakan Berlusconi ise henüz sessizliğini koruyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır