kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

VEDAT BAYRAM


Suçlu Kemal Mutlu mu?

Bir süredir gazetelerde Basketbol Vakfı ile ilgili haberler yapılıyor. En son 1 Ağustos 2003'te gazetemizde bu haberlere bir yenisi eklendi "Danıştay Kemal Mutlu'nun yargılanmasını kararlaştırmış" Gerekçe de Basketbol Vakfı ile ilgili iddialara göz yummak!

Eeee merhametten maraz doğar!

Dostluk başka alışveriş başka!

Kötü örnek emsal olmaz! diye boşa söylememiş atalarımız.

Bir süre önce Kemal Mutlu Bey kendisine bağlı müfettişlerini bu hususta görevlendirdi; Cesur ve çok değerli teftiş kurul mensupları aksaklıkları tespit etti, savcılıklara suç duyurusunda bulunulması önerilerini getirdiler, ancak bu esnada birkaç "45 ayakkabı nolu" adam grubu lobi çalışmasına başladı. "Garip" devlet görevlilerini aşarak siyasi maniplasyon devam etti. Bu blöfü göremeyen ve yerinden endişe eden devlet görevlileri de başta Sn.Mutlu, federasyon başkanının kendi ağzıyla açıkladığı "Bazı kurallara uymadık" itirafının gereğini yapamadı.

Aksine onlara şirin gözükmek için; İl Müdürlüğü'ne hem Abdi İpekçi'yi işgallerden arındırın diye talimat yazdı! hem de yıkılan duvarın basına yansıması ile ilgili beyanat soruşturması açtı.

Ne oldu şimdi Sn.Mutlu?

Ne İsa'ya yarandın ne de Musa'ya!

Suçlu bulundu Kemal Mutlu, şimdi bu uygulamanın ileride 2 sonucu olur; a) Mutlu mahkeme kararıyla yerine dönmesin diye yeni yöneticiler tarafından hazırlanan bir tezgah olabilir.

b) Kemal Bey'in yerinde bulunanlar aynı hatalara düşerek onun akıbetine uğrayabilir.

Süren transferler ve Ortega
Ligler yarınki Samsunspor-Beşiktaş maçı ile başlıyor. Bir çok kulüp çalışmalarını tamamlamış ise de F.Bahçe'de henüz transfer çalışmaları sonlanmış değil! Transferin başından beri önemli bir performans sergileyen "Hakan Kutlualp" ve "Mahmut Uslu" yazımızın kaleme alındığı şu an yine Brezilya yollarında.

Spor kamuoyu bir taraftan 'Acaba mı?' diye takip ettiği bu gizli transfer çalışmalarındaki endişelerini atmalıdır. F.Bahçe çalışma grubu, bu transfer çalışmasındaki "Kaderini bekleyen" değil çalışan, faal oynayan topçuları alıp geliyorlar. Bu topçuların da antrenman eksikliklerinin olmadığı apaçık ortada; işte "Luciano" bu örneklerden biri. Adam gelir gelmez takımdaki yerini aldı ve hazır olduğunu gösterdi.

Brezilya'daki Kutlualp-Uslu ikilisi birkaç güne kadar Alex'i getirir, Fabiano da muhtemelen önümüzdeki haftasonu burada olur. Brezilya'da bilindiği üzere ligler devam ediyor ve bu adamlar da hazır adamlar; takıma uyum hariç önemli handikapları olmaz. Bu noktada endişeye mahal olmamalı.

Asıl konu Ortega'nın dönüşü. Etik olarak bu dönüş biraz şüphe ile karşılanacaksa da; hastalık tedavi edilerek zararın neresinden dönersen kardır fikri F.Bahçe'de hayata geçirilmelidir. Alacak-verecek hususunda itirazlar yapıldı, işler uzuyor! Ortega bir vefasızlık sergiledi ama pişman olmuş 'Döneyim' diyor. Geçen süreç marka olan bu topçunun da, F.Bahçeni'nde zararına işliyor! Kaldı ki Ortega ile anlaşmazlığa düşen tüm futbolcular takımdan ayrıldı. Şu halde Ortega da dönüp 1-2 yıl oynayabilir.

F.Bahçe'de devir tüm unsurlarla uzlaşma devridir..! Bunu başlatmak da BAŞKAN YILDIRIM'a düşer. Yaptıklarını ve yapacaklarını alt alta yazmalı, bir khesabı ile davranışlarını ayarlamalı, Sayın Başkan hareket tarzı ve ilişkilerini kendi düzenlemeli, beş düşünüp, bir hareket etmelidir.

Hoşgeldin İbrahim Kutluay
İbrahim Kutluay, terbiyeli, mücadeleci, iyi bir profesyonel. 2001 Avrupa Şampiyonası'nda ve Yunanistan'da bunu ispatladı. Ülkemizin yetiştirdiği bu değerli kardeşimiz milli bir sporcu olmakla birlikte gençlerimiz için önemli bir motivasyon aracı. Kendisine hoşgeldin der, Türkiye'de ve Ülker'deki spor hayatında başarılar dilerim. Tabii bir başka başarılı lejyonerimiz Nihat Kahveci'yi de unutmadık.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır