kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

LEVENT TÜZEMEN


Diz çökerler

Bulgarlar Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yanıp tutuşuyor. CSKA Sofya bu hedefe varmak isteyen ilk Bulgar takımı olmak istiyor. Bunedenle üç Brezilyalı için kesenin ağzını açıp tam 3 milyon dolar ödemişler. CSKA'yı izlemek amacaıyla Sofya'ya gelen Terim'in maç öncesi görüşü "Zor bir maç olacak. CSKA güçlü bir takım, seyircisi müthiş" şeklindeydi. CSKA ilk maçta Ermeni Pyunik'i 2-0 yenmişti. Sofya'daki rövanşı eski İstanbulsporlu şimdi Plovdiv'de oynayan Nesim'le yan yana izledim. Nesim'in ilk maç için görüşü şaşırtıcıydı. "CSKA şansıyla kazandı" diyordu Nesim. "Nasıl?" diye sordum. Nesim maçı şöyle yorumladı "Ermeniler ilk yarım saatte karşı karşıya üç gol pozisyonunu kullanamadı, bir topları da direkten döndü. Galatasaray'a CSKA kafa tutamaz"

CSKA 4-4-2 düzeninde oynayan bir takım. Savunmanın göbeğindeki ikili İbrahim Magay ile Brezilyalı Carlos, uzun boylu oldukları için hava toplarında çok etkili. Ayaklarını da iyi kullanıyorlar. Ancak dönüş hamleleri çok ağır.

CSKA çok koşan, devamlılığı olan, pres yapan bir takım değil. Tempoları da vasat. Saha içi takım disiplini yok gibi. Yardımlaşma ise kopuk kopuk. Sol ayağı mükemmel olan, kıvraklığıyla dikkat çeken 21 yaşındaki Girgorov soldan yaptığı bindirmelerde topla çabuk süratleniyor, kolay çalım atıyor. CSKA'lılar Güney Afrikalı Mukasi'ye tapıyor. Mukasi deparlı ve seri bir oyuncu. Geniş alanda topla buluştuğunda vites yükseltiyor ama son harakette çuvallıyor. De Boer ve Tamas'ın Mukasi'yi kaçırmamaları gerekir.

Mukasi'nin partneri Brezilyalı Lima'nın ayakları samba yapıyor ama gol vuruşunu bilmiyor. CSKA takım olarak kendisine pres yapılmasını sevmiyor. Pyunik eğer iyi bir golcüye sahip olsaydı savaşçı kimliğiyle sürpriz yapabilirdi.

Velizar İstanbul'da yok
CSKA'yı beğenmediğimi söylediğimde Nesim'in şu sözleriyle irkildim CSKA'nın kozu Velizar. Kısa, çabuk ve teknik. Bizim Emre Belözoğlu'nu andırıyor. Mükemmel oyun kuruyor, gol kovalıyor. Topla rakip kaleye dikine dalış yapıyor. Velizar deli dolu bir oyuncu. Topu saklıyor ceza alanına girdiğinde penaltı kazanmak için kendini yere atıp seyirciyi ateşliyor.

Velizar İstanbul'daki maçta cezalı olduğu için oynamayacak. Bu G.Saray adına şans. CSKA bu oyunuyla Galatasaray önünde diz çöker acaba ilk maçtaki 2-0'lık skorun rahatlığıyla maça asılmayıp Terim'i kandırmak istemiş midir? Yine de G.Saray işi sağlama alıp Olimpiyat Stadı'nda 2-0'dan az skorla kazanmamalı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır