kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

SAİT GÜRSOY


Özel yeteneğinizi değerlendirebilirsiniz

Öğrenciler 28 Temmuz6 Ağustos tercihler dönemini geride bıraktılar. Merkezi yerleştirme sonucunu beklerken çeşitli üniversiteler, Özel Yetenek gerektiren yükseköğretim programlarına başvurularını başlattılar.

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programları için başvuru tarihlerini yakından takip etmek gerekiyor. Çünkü Özel Yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme, yükseköğretim kurumlarının kendileri tarafından yapılacak. Güzel Sanatlar, Konservatuar, Spor Akademisi, İç Mimarlık, Görsel İletişim, Tasarımı vs. ile ilgili yeteneği olan öğrenciler özel yetenek sınavlarına ön kayıtlarını yaptıracaklar.

Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan bölümlere başvuracaklar. 2003-ÖSS'de puan türlerinden birinde en az 160.000 almak zorundalar. Başvurular; programların bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılacak. Özel Yetenek Sınavı ve değerlendirme işlemleri, o yükseköğretim kurumu tarafından yürütülecek. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına ön kayıt için gerekli gördüğü 160.000 ÖSS puanı sınırı yıldan yıla değişebilecek. Bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumları, sınırı puan türünde sınırlandırma yapmadan daha yüksek bir ÖSS puanına çıkarabilecek ve tespit edilen sınır basın-yayın organlarıyla adaylara duyurulacak.

Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları, belirleyecekleri bir yöntemle, yerleştirmede kullanacakları puanlara, adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarını katacaklar. Bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerden mezun olan adayların aynı alanda öğretim yapan bir programa yerleştirilmesi söz konusu olduğunda ise; bu adayların (AOBP) puanından hesaplanacak, ek puan uygulamasından yararlanacaklar. Özel Yetenek Sınavı puanların içindeki ek puanın ağırlığının ne olacağına yükseköğretim programları kendileri karar verecekler.

Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da isterlerse Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan programlara başvurabilecek.

BAHÇEŞEHİR Ön Kayıt Tarihi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Eylül'ün ilk haftası

Sınav Tarihi Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Eylül'ün ilk haftası

Telefon 0212 669 65 23 / 0212 442 18 16

BİLGİ Ön Kayıt Tarihi 26 Ağustos

Sınav Tarihi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi sınavı 27-28 Ağustos, Müzik Bölümü sınavı 8-12 Eylül, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 29 Ağustos, 2-3-4 Eylül

Telefon 0212 216 22 22

HALİÇ Ön Kayıt Tarihi İç Mimarlık, Türk Musikisi ve Tiyatro Bölümleri için 4-22 Ağustos

Sınav Tarihi 25-26-27 Ağustos

Telefon 0212 635 87 52

KÜLTÜR Ön Kayıt Tarihi İletişim Tasarımı, Sanat Yönetimi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri için 1-17 Ağustos

Sınav Tarihi 22-28 Ağustos

Telefon 0212 639 30 24

MALTEPE Ön Kayıt Tarihi İç Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri için 01-13 Ağustos Görsel İletişim Tasarım Bölümü için 04-29 Ağustos

Sınav Tarihi İç Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümü 14 Ağustos (Yazılı) 15 Ağustos (Sözlü), Görsel İletişim Tasarım Bölümü 8 Eylül (Yazılı)

09 Eylül (Sözlü)

Telefon 0216 441 51 68


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır