kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

SAVAŞ AY


Arka sokaklarda neler oluyor?..

- İstanbul'un surdışı bir semtinde

- Kod adı 'Küba' olan bir mahalle var

- Burada gayrimeşru yaşayan kişiler

- Aileleriyle birlikte 'getto' yaşamı sürüyor.

- İtalyanlar gelip dokümanter film bile çekmiş

- Lakin çoğumuzun haberi bile yok o mahalleden.

- Mesela bir grup gece işçisi

- Yani bildiğimiz adıyla hırsızlar çetesi

- Gidip bir ayakkabı mağazası soyuyor

- Ertesi gün mahallede herkese dağıtıyorlarmış

- Yoksul pırtık giysileri altında

- Yepisyeni ayakkabılarla dolaşan

- İnsanlar görülüyormuş sağda solda

Beyoğlu müdürü iddialı
Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne eski bir özel harekatçı getirildi. Ali Müdür, gelir gelmez kendine göre bir yapılaşmaya gitti kadroda. En gözükara, en çalışkan, en yaratıcı dediği genç amir-memurlardan ekipler kurdu kendine. Şimdi harıl harıl istihbarat ve sondaj çalışmaları yapıyorlarmış.

Kapkaççı gaspçı

Geçenlerde karşılaşıp Tophane'de birer çay içtik. 'Basın olarak biz ne yapabiliriz ilk etapta?' dedim, o da dedi ki

'Biraz süre istiyoruz sizlerden. 1-2 aya varmaz göreceksiniz Kapkaçı, gaspı en alt seviyeye indireceğiz. Sonra giderek artan tinerci ve travesti vakalarıyla ilgili çok özel çalışmalarımız olacak. Yani ahdımız, kavlimiz, verilmiş sözümüz var. Beyoğlu bambaşka bir çehreye bürünecek.'

Mankenlerin kaptanı
İşini bu kadar seven, saygı duyan insanı az gördüm. Bu nedenle Uğurkan Erez'i çok beğeniyorum. Geçenlerde bir defileyi nasıl yönettiğine göz tanığı oldum. Girecek müziğe, o sırada podyuma kimin ne şekilde çıkacağına, takip spotunun kimleri nereye kadar izleyeceğine, sis makinesinin ne zaman ve hangi ölçekte çalışacağına kadar sıfır hatayla yönetiyor ortamı.

Tuğba Özay diyor ki

Defile bitiminde ise o en ünlü mankenlerle baba kız gibi muhabbetlere giriyor. Tuğba Özay'a sordum "bu nasıl oluyor dedim." "Abi öyle bir sinerji yaratıyor ki; onunla çalışmak bir sanat olayı haline geliyor. Hepimizin her sorunuyla ilgileniyor. Morallerimizi devamlı yukarıda tutacak davranışlar içine giriyor. Yorgunuz; sıcakladık, öldük, bittik demeden çalışıyoruz" diye yanıtladı. Ben de yanına gidip yanaklarından öpüp kutladım Uğurkan'ı. Bir kere de buradan kutluyorum. Helal sana sevgili kardeşim...

Şikâyet mektupları
1- Sağlık Meslek Liselerinden mezun olanlar dertli. Dikey geçiş yapmaları için lisenin olduğu ilde meslek yüksek okulu olması gerekiyormuş. Bu ise her yerde olan bir durum değilmiş. Bu duruma bir çare bulunamaz mı? diye soruyorlar.

2- Kanayan bir başka yara da Spor Akademileri mezunlarının yüreğinde. Şu anda kadrosuzluk nedeniyle binlerce gencimiz diplomalarını süs olarak evde saklıyor. Sinir sistemleri ise neredeyse felç olmuş hallerde. Sadece kendilerinin de değil. Aileleri de perişan.

Sağlık Bakanı'na
Hep olumsuzlukları gösterecek değiliz ya. Bu ülkede çok şükür iyi şeyler de oluyor. Örneğin; Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi. Burada başhekimden, kapıda duran güvenliğe kadar süper bir ekip var. Hepsi son derece gayretli, iyiniyetli, çalışkan insanlar. Hastalarla ya da birbirleriyle kurdukları ilişkiler son derece sıcak, yoğun. Sağlık Bakanımıza bu durumu keyifle iletiyor, yolu düştüğünde kendisinin de oraya uğrayıp, bu hoş ortamı bizzat görmesini öneriyorum.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır