kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sezer'in kanaati önemli

Ankara Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'a asker gönderme konusunda henüz bir karar alınmadığını, değerlendirmelerin sürdüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanı' nın kanaati önemli" dedi.

Bakan Gül, dün Bahreynli meslektaşı Muhammed Bin Mübarek El Halife ile görüşmesinin ardından, gazetecilerin önceki gün Başbakanlık'ta yapılan Irak Zirvesi'ye ilişkin sorularını yanıtladı. "Süreç içinde bir araya gelmek gayet normal. Ancak, herhangi bir kanaat ortaya çıkmadan Meclis'in olağanüstü toplanması söz konusu değil" diyen Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında bir zirve daha yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, şunları söyledi "Elbette Cumhurbaşkanımızın da bu konu için söyleyecekleri vardır ve kanaatleri önemlidir. Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse bilgilendirilecektir. O da şüphesiz ki kanaatlerini ortaya koyacaktır."

ORTAK KANAAT ÇIKARSA
Gül, Irak'a asker gönderme konusunda ortak bir kanaatin çıkması halinde ise Meclis'in toplanabileceğini ifade etti. Gül, kanaatin ortaya çıkmasını, "Türkiye'nin çıkarlarının nerede olduğunun ortaya konması" şeklinde ifade etti.

Gül, AK Parti ve CHP'de tezkereye muhalif yaklaşımlar için de şöyle konuştu

"Türkiye için Irak'ın toprak bütünlüğü, bağımsızlığı, kendi kendini yönetmesi ve sivil bir hükümetin bir an önce yönetimi devralması önemlidir. Türkiye'nin bu konulara katkıda bulunacağı kanaat getirilirse siyasi partiler, bu yönde fikir beyan edecektir."

Bakan Gül, asker gönderme konusunda ABD'nin bir an önce cevap beklediği haberleriyle ilgili soruya da, "Size öyle gelmiş. Bize öyle gelmedi. Türkiye bağımsız bir ülke, kendi organları içinde konuyu tartışacaktır. Ona göre kararını verecektir" yanıtını verdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır