kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Eve dönüş başladı

Yasanın yürürlüğe girdiği ilk gün Habur'dan geçen 2 militanın teslim olduğu ve Silopi'deki Kabul Merkezi'ne gönderildikleri bildirildi

Topluma Kazandırma Yasası'nın dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, "eve dönüş" başladı. PKK/KADEK mensubu 2 kişinin, dün Habur Sınır Kapısı'nda, güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.

Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Resul Çelik, Anadolu Ajansı muhabirine, teslim olan iki kişi ile ilgili işlemlere başlandığını bildirdi. Teslim olanların kimliği ve örgütteki konumları ile ilgili açıklama yapılmadı.

Yasadan yararlanmak için Ankara DGM'ye ilk başvuru da dün yapıldı. Ankara 2 No'lu DGM'nin, ''yasadışı örgüte yardım ve yataklık etme'' suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 169. maddesi uyarınca 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırdığı C.E avukatı aracılığıyla yasadan yararlanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme Heyeti, mütalaa vermesi için dosyayı cumhuriyet savcısına verdi. Savcının mütalaasından sonra duruşma açılarak, E'nin ifadesinin alınacağı kaydedildi.

KABUL MERKEZİ HAZIR
Yasadan yararlanmak için yurtdışından geleceklerin kalacağı Kırklareli ile Kuzey Irak'tan geçiş yapanların kalacağı Van ve Şırnak'taki "kabul merkezleri" de tamamlandı. Teslim olanlar bu merkezlere alınarak, durumları 2 gün süreyle polis ve jandarma arşiv kayıtlarından incelenecek, ceza almayacak olanlar serbest bırakılacak, diğerleri ise "ilgili mercilere" teslim edilecek. Kırklareli Valisi Ali Serindağ, 4 bin 400 metrekare alana sahip Göçmen Misafirhanesi'nin bir bölümünün boya badana, onarım ve altyapı çalışmalarının tamamlanarak, "kabul merkezi" olarak "toplu başvurular" için düzenlendiğini bildirdi. Habur Sınır Kapısı'ndan gireceklerin kalacağı Şırnak'a bağlı Silopi ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu da (YİBO), aynı amaçla düzenlendi. Şırnak Vali Vekili Osman Beyazyıldız, hazırlıklarla ilgili Ankara'dan gerekli talimatın geldiğini ve çalışmaları tamamladıklarını söyledi. YİBO'nun "kabul merkezi" olarak hazırlandığını, yemek, giyim ve diğer ihtiyaçları karşılayabilecek hazırlığın tamamlandığını anlatan Beyazyıldız, "Teslim olanların iaşe, sağlık ve giyim gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hazırlığımızı yaptık. Habur'dan toplu girişler bekliyoruz" dedi. Van'da oluşturulan merkez hakkında bilgi veren Van Valisi Hikmet Tan da, aileleri çocuklarını teslim olmaya ikna etmeye çağırarak, "Oraya gelecek vatandaş berberden yararlanabilecek, ücretsiz yeme içmesi sağlanacak. Eğer giyim bakımından ihtiyaçları varsa iç giyim dahil tüm giyim ihtiyaçları karşılanacaktır" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır