kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Uzanlar Petkim'in parasını yatıramadı

Petkim'e 605 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Standart Kimya, dün süre dolduğu halde peşinatı yatırmadı. Böylece, 10 milyon dolarlık teminatı da yandı

Uzanlar, 605 milyon dolarla en yüksek teklifi verdikleri Petkim'in peşinatını yatıramayarak, kuruluşu Özelleştirme İdaresi'nden alma hakkını da kaybetti. Petkim ihalesinde en yüksek teklifi veren Uzanlar'a ait Standart Kimya'nın ihale bedelini yatırması için süre dün akşam 18.30'da doldu. Petkim'in yüzde 88.86 oranındaki hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihalede 605 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Standart Kimya'nın, peşinatı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) teslim etmesi gerekiyordu.

PEŞİNATI ARTIRMIŞTI
Dün akşam mesai bitimine kadar kuruluşa herhangi bir başvuru olmadı. Böylece Uzanlar'ın daha önce yatırdığı 10 milyon dolarlık geçici teminat mektubu da yandı.

ÖİB'den yapılan açıklamada, satış sözleşmesini imzalaması için şirkete verilen 30 günlük sürenin dolduğu ve şirketin bu süre içinde şartları yerine getiremediği vurgulanarak, ihalenin iptal edilmesine karar verildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi

"Petkim'in özelleştirme süreci, İdare tarafından ayrıntılı olarak yeniden değerlendirildikten sonra izlenecek yol ve zamanlama konusunda karar verilecek ve kamuoyu bilgilendirilecektir."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır