kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İtalya'da şüphe uyandıran kaza

Carlo'yu hatırlayacaksınız... Cenova'daki G8 zirvesinde öldürülen protestocu genç... Onu vuran polis Mario, şüpheli bir trafik kazasıyla felç oldu

İtalya'da iki yıl önce düzenlenen G8 zirvesi gösterileri sırasında protestocu Carlo Giuliani'yi öldüren polis memuru şaibeli bir trafik kazası geçirdi. Küreselleşme karşıtlarının simgesi haline gelen genci gösterilerin en ateşlendiği ve kaos yaşandığı sırada vuran polis Mario Placanica (25), kendi kullandığı otomobilin kontrolünü kaybederek bir ağaca çarptı. Çarpışmadan hemen önce araçtan atlayan Placanica'nın çok sayıda kemiği ve omurunun kırıldığı açıklandı.

"KAZA KASITLI GİBİ"
Ülkenin güneyindeki Catanzaro kentinde meydana gelen kaza sonrası kaldırıldığı hastanenin doktorları, genç polisin ömür boyu felç kalacağını açıkladı. Olay sonrası bir açıklama yapan avukatı Vittorio Colosimo, polis Placanica'nın kazadan bir gün önce kendisini arayarak "Otomobilimi kurcalayan birilerini gördüm. Tekerleklerle uğraşır gibilerdi" dediğini söyledi. Kazanın şüpheli olduğunun altını çizen avukat Colosimo, otomobilin neden arızalandığının soruşturulması için resmi başvuruda bulundu. Hastanede konuştuğu Placanica'nın kendisine "Frenler tutmadı" dediğini söyledi. Öldürdüğü Giuliani'nin babası "Bu tuhaf kazanın kasıtlı yapılmış olabileceği ihtimali var. Karım ve ben bu genç adam için endişeleniyorduk. Bize inanmamız gerektiği söylenen şeylerden fazlası olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Polis Placanica, cinayetle yargılanıp aklandığı soruşturma sırasında ifadesini tam 4 kez değiştirdi. Depresyon ve bunalım nedeniyle süresiz hastalık iznine çıkarılmadan önce de bir TV kanalına yaptığı açıklamada "Diğerlerinin suçunu örtbas etmek için kullanıldım" dedi.

Yasemin TAŞKIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır