kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Arabalar şişman sürücü sevmiyor

Arabalar şişman gövdelere göre yapılmadığı için obez sürücülerin kazalardan kurtulma olasılığı daha az

Kilolu sürücülerin, kaza anında hayatlarını kaybetme riskleri daha fazla olduğu belirlendi. Amerika'nın Seatlle kentinde 26 bin sürücü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, fazla kilolu kişilerin araba kullanmaları çok riskli. Çünkü, ağırlıkları 100-120 kilo arasında değişen kişilerin, herhangi bir kaza anında hayatlarını kaybetme oranları, 60 kilo ve altındakilere göre 2 buçuk kat daha fazla.

Uzmanlar, ortataya çıkan bu çarpıcı sonucun nedenini şöyle açıklıyor "Kazada arabaya sıkışabilirler. Zayıfları, ezilen bir arabadan çıkartmak her zaman daha kolay. Ayrıca kilolu kişiler, direksiyon başında daha çok uyuyakalıyor. Bunun yanı sıra, birçoğu kiloları nedeniyle emniyet kemeri takamıyor ve bu da onların hayatlarını kaybetme risklerini artırıyor. Otomobiller, zayıf ve normal kilodaki kişiler için tasarlandığından, sürücü koltuğunda da rahat oturamıyorlar"

ZAYIFLARIN KEMİKLERİ
Araştırmayı gerçekleştiren uzman Edmund King bir açıklama yaparak "Genel olarak şunu söyleyebilirim ki, eğer araba kullanmayı düşünüyorsanız, mutlaka zayıflayın ve hayatınızı tehlikeye atmayın" dedi.

Yeni Zelanda'da yapılan bir başka araştırmada ise, 1998 yılındaki trafik kazalarında hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin yarısından fazlasının aşırı kilolu olduğu ortaya çıktı. Öte yandan zayıf kişilerin ise vücutlarındaki yağ oranları az olduğundan, kemiklerinin kırılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır