kapat
07.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Prof. hasta kızını keserek öldürdü

ABD'de yaşayan Türk asıllı tarih profesörü Mina, down sendromlu kızı yüzünden bunalıma girdi. Üzüntüsünü içine atan Prof. 6 aylık kızını bıçakla keserek öldürdü

Amerika'nın Minnesota eyaletine bağlı St. Paul kentinde yaşayan Türk asıllı Mina An Ener 6 aylık kızını boğazını keserek öldürdü. Pennsylvania eyaletinde bulunan Villanova Üniversitesi'nde tarih profesörlüğü yapan 38 yaşındaki Ener annesinin evinde kızı Raya Donagi'nin boğazını bıçakla kesti. Büyükannesi tarafından kanlar içinde ve baygın bir halde bulunan küçük Raya tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

Ne olmuştu da kariyerinde birçok başarıya imza atan Ener kızını keserek öldürmüştü? Polisin Ener'in verdiği ifadeye dayanarak yaptığı açıklama olaydaki soru işaretlerinin aydınlanmasına yardımcı oldu. Ener'in kızı down sendromuyla doğmuştu. Zaman zaman tüpler yardımıyla beslenmek zorunda kalıyordu. Yakınlarının verdiği bilgiye göre Ener, kızının durumundan dolayı utanıyor, parka gezdirmeye yalnız gidiyor ve kimseyle konuşmuyordu.

DEPRESYONA GİRDİ...
Depresyona giren Ener daha sonra üniversitedeki işine de ara vererek annesinin yanında yaşamaya başladı. Haftalarca intihar etmeyi düşündü. Sonra bir sabah ilk önce kızına mamasını yedirdi. Daha sonra mutfaktan bir bıçak alarak kızını banyoya götürdü. Ve sırtüstü yatırıp boğazını iki kez bıçakla kesti.

Arkadaş çevresi tarafından başarılı bir profesör olarak tanımlanan Ener, Raya'yı kurtarmak için gelen 911 ekiplerine "Kızımı bıçakla öldürdüm. Depresyondayım ve ilaç tedavisi görüyorum. Bebeğim acı çekiyordu. Acılarına son vermek için öldürdüm" dedi. Ener, St. Paul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi'nde doktora yaptı. 1996 yılında ise Villanova Üniversitesi Arap ve İslam çalışmaları merkezinde çalışmaya başladı. 1980 yılından beri Ener'i tanıyan ve böyle birşeyin olmasına inamadığını söyleyen arkadaşı ve kitabının editörü Michael Bonner "Çok hareketli fakat dengeli biri olduğunu düşünürdüm. Çok kültürlü biriydi" dedi. Kızını keserek öldürdüğünü kabul eden Ener ikinci dereceden cinayetle yargılanacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır