kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

GOKMEN OZDENAK


Neden Terim nefreti?

Sadece 4 yil once hemen her takim yoneticisiyle, taraftariyla, amigo yazarlariyla Fatih Terim'in cok buyuk teknik direktor oldugunu, boyle bir hocanin ozlemi icinde olduklarini defalarca soylediler de, yazdilar da...

Terim ozlemi icinde yanip tutusanlara, Terim'ini yaratmaya calisanlara ben de soyle demistim

"Fotokopiler is gorse cekip cekip herkese dagitiriz."

Galatasaray'in rakipleri Terim Turkiye'ye dondukten sonra "Acaba yine eski Galatasaray'i yaratir, basimiza bela olur mu?" diye kabuslar gorduler. Korkular kaygilar yasadilar. Ayni korkuyu hâlâ gormek beni sevindiriyor.

Bugun Terim'i asagilayan ve teknik direktorlugunu tartisan, "Bu isi bilmiyor. Hagi, Popescu ve o donem yaratilan guclu kadroyla basarili olmustu" diye konusan beyinler kafatasi avcilaridir. Bugunku konumlarina gelislerini de zaten bu tur basarili olmus kisileri hedefleyerek gundem yaratma ve gundemde kalma zavalliligina borclular.

Hele bir tanesi var ki, Terim'in kravatini elestiriyor. Herhalde hic aynaya bakmiyor ki, o palyaco halini goremiyor. Terim, bu ulkede ilkleri basarmis, bu ulkeye onur kazandirmis ve butun kuluplerin, vizyonunu, misyonunu gelistirip onlara buyuk dusunmeyi ogretmistir. Bunu herkes bilsin.

Galatasaray o basarili gunlere gelmeden onceki senelerde, Turk futbolu kabugunun icinde sikisip kalmis, bir turlu disari cikamiyordu. Bugun hedeflenen nokta UEFA Kupasi ve Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu. Bu noktalari Turk futbolunu yonetenlere hedef olarak gosteren kim? Bu yonde buyuk dusunerek arzuyla calismalarini saglayan kim? Tabii ki Terim.

Terim'in yarattigi takimin elemanlari yillarca Turk Milli Takimi'nin yukunu cekti. Hâlâ da cekiyorlar. Bunlari gozardi edip, Terim'e "Futboldan anlamaz" demek hainliktir.

O kafatasci, utanmadan Lucescu'ya karsi Fatih Terim'i kullaniyor. Terim'i asagilamak icin futbol bilgisinden yoksun gosteriyor; Lucescu'nun en ufak hareketini dahi mansetlere tasitarak sempatik gostermeye calisiyor, ovguler duzuyor.

Herkes haddini, konumunu bilsin. Turk futbolunun gelismesi adina degil, kendi cikar ve reytingi ugruna bu tur seviyesiz, haddi olmayan cikislari yapan kiskanc ve kompleksli insanlarin her zaman karsisinda olup onlarla mucadelemi surdurecegim. Dikkatli olmalarini tavsiye ederim. Bu kafatasci tipleri once Allah, sonra da ben carparim.

Amsterdam soleni
Galatasaray'in turnuvasi icin bes gun boyunca Amsterdam'daydim. Mukemmel bir kent. Kanallari, tarihi yerleri, cafeleri ve restaurantlari olaganustu. Ama beni asil hayran birakan Arena Stadi oldu.

Ulasim, giris-cikis, saha icindeki solenler, hepsi kusursuz. Dev ekranlari, sarkilari, bayraklari, sovlariyla, muthis bir karnaval izledik. Sahanin icinde mac oncesinde sanatcilar sarkilar soyledi. Stadin her noktasina zoom yapabilen kameralarla asiklari, opusenleri, cocuklari dev ekranlarda gostererek olaganustu bir keyif yumagi olusturdular.

Stadin disini ve icini anlatmaya kelimeler yetmez. Oyle temiz, oyle kusursuz, oyle duzenli ki.. Her gorevli ne yapacagini biliyor. Cagdasca yardimci oluyorlar. Stadda parayla alisveris yok. 5-10-15-20 Euro'luk veya daha fazlasini alip diger maclarda kullanabileceginiz kartlar veriyorlar. Itis kakis yok. Herkes rahat rahat yerine ulasiyor, medeni bir sekilde oturup keyif aliyor.

Bunlari yasarken bir de Turkiye'deki stadlari dusunuyorum. Mac oncesi, sonrasi yasananlari hatirliyorum. Bunalima ve strese giriyorum. Zaten ulkemizde "Olmeye geldik" diye slogan atilmiyor mu? Parola bu! Evet, bu ulkede hepimiz olmeyi bekliyoruz.

Iyi ki dondun Hakan Sukur
Hakan Sukur'un Galatasaray'a donmesine sevindim. Yanlislari tabii var. Ama ulke futboluna buyuk hizmetler vermis bir sporcu. Olaganustu yeneteneklerinin farkinda olup bu yonde calismayi hedeflese bugun cok daha yukarida, cok daha basarili bir Hakan Sukur seyredebilirdik.

Yeteneklerinin aziyla bu kadar yaptigina gore, tamamini kullanabilseydi, maksimuma cikabilseydi acaba rekorlari bir daha kirilabilir miydi? Bence hayir.

Burada oncelikle Fatih Terim'e tesekkur ederim. Bir baba, bir hoca gibi davrandi. Iste buyukluk bu. Buyukler her zaman affeder. Cunku buyuk olmak tecrube demektir. Bu tecrubeye de insanlar uzulerek, aci cekerek sahip oluyor. Bir laf vardir Hayatta yenen kaziklarin, cekilen acilarin toplamidir tecrube. Ne kadar dogru...

6 ay once ben Hakan'i Turk futboluna ve Galatasaray'a kazandirmak icin ugras vermistim. Kendisiyle konusup olumlu yanit aldim. Ama beni bile ters koseye yatirdi. Onemli degil. Bunlar genc arkadaslarimiz. Hata yapabilirler, verdikleri sozlerden donebilirler. Ama bizim yaslarimiza geldiklerinde geriye donup bakacaklar. Dogru ve yanlisin muhasebesini yapacaklar. Ve onlar da genclere ayni tarz davranisi sececekler.

Hakan; o mevkiinin bulunmaz oyuncususun. Bu ulke seni seviyor. Birkac orumcek kafanin hedefi olmanin nedeni belli. Onlar bir yere gelme adina, yani kendi cikarlari icin bu yolu seciyor. Hic kafani takma. Galatasaray'in ve kendi basarin icin calis.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir