kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

SAVAS AY


Manisa'da nereye gittim?

Manisa Akil Hastanesi'ne ugradim dun. Psikiyatri uzmani ve Bashekim Izzet Hamkaya ve caliskan ekibinin konugu oldum. Son derece ozguvenli bir takim kurduklarindan seffaf, rahat, verimli bir calisma yaptik onlarla. Hastanenin her bir yerine kosulsuzca girmemize, dolasmamiza, herkesle rahatlikla konusmamiza olanak sagladilar. Gelin gorduklerimi, izlenimlerimi paylasayim sizinle.

"Kamu bimarina canan"
Manisa Ruh ve Sinir Hataliklari Hastanesi'nin yeni yasi tam 77. Bir de eski yasi mi var diyeceksiniz, evet var. Fatih Sultan Mehmet Han'in cocuklugu sorasinda annesi Hafsa Sultan hastalanmis. Ruh sagligi pek bir bozulmus. O sira cevrede mebzul miktarda ayni tur hastaliktan muzdarip vatandas varmis. Demisler ki; madem bunca hasta var, onlari ayni cati altinda tedaviye alalim. Sifali bitkilerle, iyi olacaklari bir bimarhane kuralim. Demisler.

77 yillik yeni hastane!..
Boylelikle kurulmus bu saglik kurumu. Ancak boylesi cagdas ve bilincli isleyen bir mekana donusmesi, iste o dedigim 77 yil oncesine dayaniyor. 400 yatakli olmasina karsin fazlasi da var zaman zaman. Yani ihtiyac hasil olunca 10-15 yatak ilavesi oluyor. Malum bir halk deyisine gore bu memleketin delisi de bitmez velisi de!.. Hal boyle olunca hastane 365 gun 24 saat hazir nazir ve mesaide. Asagiya bazi notlar iletecegim, bir bakin bakalim ne diyeceksiniz?

Civici katil hâlâ burada
Kamuoyunun 'Civici Katil' olarak kodladigi Suleyman Aktas, omur boyu burada kalmasina karar verildigi icin hala adli kogusta tutuluyor. Daha once gorusmus, saatlerce sohbet etmistik Aktas'la. Ancak bu kez fazla yuz vermedi hatta biraz sitem etti. Sanirim hayat hikayesini anlattigim yayin pek hosuna gitmemis. Walkman'ini kulaklarina takti ve bizi asla dinlemedi.

Daha gecen gun akil hastalarini ormanlara almama karari cikaran orman bakanina bozuk atip, "hangi akil hastasi orman yakmistir ki" diye sormustum. Hay sormaz olaydim. Adli kogusta yatan iki gencin de orman kundakladigini duyunca fena bozuldum dogrusu. Ama bu, bakanin kararini onayladigimiz anlamina da gelmesin.

Hastalarin cogu bir bardak caya hasret olduklarindan ve sigarasizliktan yakiniyor. Neymis, devlet eliyle onlara hem de bedava sigara dagitilmaliymis. Dedim ki; cay isinizi halletmek boynumun borcu olsun. Ama sigara meselesini cikarin aklinizdan. Bir tanesi atilip espri yapti "Hangi aklimizdan cikaralim Savas Abi? Ne aklindan bahsediyon sen?.."

Berhan Simsek ne dedi?
CHP Milletvekili Berhan Simsek aradi. dun yazdigin, 'Nerede bu sanatci milletvekilleri?' yazinda haklisin. Hatirlatip boyle bir soruyu sordugun icin sagol Savas kardes. Inan ki bir tunelde gibiyim. Karimin cocugumun yuzunu goremez oldum. Devamli bir kosturmaca icindeyiz. Ben de dedim ki "Abi bizde gorsek, bilsek niye kosturuyorsunuz fena mi olur?" Sonunda karara vardik. Bulusup, dertlesip iki lafin belini kiracagiz. O zaman ne yapip ne yapmadiklari daha iyi cikacakmis ortaya.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir