kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

YAVUZ SEMERCI


'Off-shore yapmadim Hazine bonosu aldim'

Tartismaya devam.

Imar Bankasi'na el koyan devlet, Hazine bonosu alanlari nicin cezalandiriyor?

Resmi aracilik sifatina sahip bir bankadan tasarruf sahibinin satin aldigi bononun karsiligi olup olmadigini tespit etmesi mumkun mu? Elbette hayir. Peki oyle ise bu tip bir sahtekârlikla karsilasan tasarruf sahibinin hakkini kim koruyacak?

Bankalari denetlemekle gorevli kurumlar gorevlerini ihmal edecek ama fatura bono alanlara cikaracak. Tartismaya yarin da devam edecegiz. Simdi koseyi okurlardan gelen tepkilere birakalim

****

"55 yasindayim. 30 milyar lira param vardi. Imar Bankasi'ndan bono aldim. Mevduat yatirmadim, devletin sattigi bir kagidi aldim. Bunu baska bankadan da alabilirdim. Ben yanibasimdaki Imar'dan aldim. Simdi kapi kapi dolasiyorum. Kimse yanit bile vermiyor. Sucluymusum gibi davraniyorlar."

****

"Gormedik, duymadik, bilmiyorduk deyip, gorevini savsaklamis olan BDDK, Hazine ve murakiplarini dunyaya sikayet ediyorum. "

****

"Uzanlar'in kagidini degil, devletin kagidini aldim. Simdi aciga satis yapilmis olabilecegi soyleniyor. Bir de utanmadan, iflas masasina alacak kaydi yatiracaksiniz diyorlar. O bankayi bono satis izni verip denetlemediniz mi? Biz koca bankayi nasil denetleyelim..."

****

(Bir okur BDDK'ya sesleniyor) "Ogrendigim kadariyla Imar Bankasi calisanlari ve sahipleri hakkinda suc duyurusunda bulunmussunuz. Guzel. Ama neden kendi adinizi bu listeye eklememissiniz.

Ozellikle yonetim kurulunda iki adaminiz guya her gun denetim yapan murakiplarinizin da listede adi olmasi gerekmiyor mu?"

****

"Ben devletin gozetimi ve denetimi altinda bir bankadan piyasa fiyatindan Hazine bonosu almis bir mudiyim.

Lutfen bizi cezalandirmayin. Ilgili otorite ne zaman bankalardan Hazine bonosu alirken dikkat edin, aciga satis yapilabilir diyerek uyari yapti. Guvencesi yok ise Hazine bonosu satmayin..."

****

"Yillardir birikimlerimi Hazine bonosunda degerlendiriyorum.1 yildan 4-5 aydan beridir de isyerime yakin oldugundan ve hazine bonosunun guvenli yatirim araci oldugu yanilgisina dustugumden Imar Bankasi'ndan tahvil aldim. Simdi BDDK bir yana bazi ekonomi yazarlarinin bile acimasiz aciklamalariyla karsi karsiyayiz. Ben kendi adima tahvil almakla direkt borclunun devlet oldugunu saniyordum. Yanilmisim"

****

"Imar Bankasi'ndan bono aldiktan sonra bircok yere muracaat ettim. Takasbank'in sadece hisse senetleri icin musteri bazinda takip yaptigini, Merkez Bankasi'nin da bankalar bazinda saklama yaptiklarini ogrendim. Elimdeki Bono Alim Makbuz'unu gosterdim. 'Gecerlidir, devlet kagididir, teslim yontemi budur' dediler. Yine de adima alim yapildiginin teyidini gormek istiyordum. Bu bilgi sadece ilgili bankada olabilirmis, ben de once bankayla sonra da BDDK ile gorustum. Aciga alim yapan hangi banka 'Ben aslinda sana Hazine bonosu almadim, sana sahte evrak verdim' der. Netice olarak bir de suclandim. 'Insanlari resmen dolandiricilikla sucluyorsunuz, su anda siz suc isliyorsunuz' cevabini aldim.

BDDK olarak vatandas dolandirilmasin diye kurul olarak denetimini yapamiyorsan hic olmazsa vatandasin eline kendisini korumasi icin firsat ver, imkan sagla. Ya da BDDK diye ortaya cikma da denetimin yapilmadigini bilelim. Ben TC Devleti'nin banka diye tanimladigi ve yetki verdigi bir bankaya aracilik ettirerek Hazine bonosu aldim. Off-shore yapip vergi mi kacirdim?"


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir