kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Patron benim

Atalay, "Kanitlanmis usulsuzlukler mutlaka cezalandirilacak. Beni kimse durduramaz. Sadece Basbakan'a bagliyim. Turk sporunun patronu benim" seklinde konustu

Genclik ve Spor Genel Muduru Mehmet Atalay, federasyonlarla ilgili kendisine gelen yolsuzluk iddialari icin yetkilileri keskin bir dille uyardi.

Atalay, "Sporun patronu benim. Usulsuzluk iddialari resmi belgelerle ortaya ciktiginda kimsenin gozunun yasina bakmam. Yolsuzluk, usulsuzluk yaptiklari kesinlesen federasyon sorumlularinin gorevden alinmasina kimse mani olamaz" seklinde konustu.

Atalay, Basketbol Federasyonu Baskani Turgay Demirel basta olmak uzere baska Federasyon gorevlileri hakkinda da kendisine ihbarlar geldigini ve bu tur ihbarlarin titizlikle incelendigini soyledi.

Adil secimler yapilacak
Yolsuzluklari incelerken gunahi olmayan sporcularin gelismelerden etkilenmemeleri icin ozen gosterdiklerini belirten Atalay, "Yolsuzluga adi karisan Federasyonlar en ince detaylarina kadar arastiriliyor. Sorumlularin usulsuzluk yaptigi kesin ortaya ciktiktan sonra onlari hic kimse kurtaramaz. Araya milletvekili ya da bakan devreye soksalar dahi kimse beni durduramaz. Ben sadece Basbakan'a bagliyim" iadesini kullandi.

Gelecek yilki secimler oncesi spor kamuoyunu sagduyuya cagiran Atalay, "Ancak bir Federasyon Baskani, yolsuzluga ve usulsuzluge sebep olmussa, uluslararasi organizasyonlara hazirlanan sporcu kardeslerimize olumsuz gelismeler yansitilmadan arastirilmali. Genel mudurluk olarak amacimiz gelecek yil sonundaki secimlere kadar butun federasyonlarin bu tur olaylardan arindirilarak adil bicimde secimlerin yapilmasini saglamak" seklinde konustu.

Mustafa YALCIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir