kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

YAS terfilerde AB politikalarini gozonune aldi

Yuksek Askeri Sura'da alinan terfi kararlarinda AB-Turkiye iliskileri etkili oldu. Sura'da 2004'te baslayacak AB muzakereleri ve uyelik surecinde TSK'nin stratejilerini belirleyerek, uygulayacak komuta kademesi de belirlendi.

Sura'da alinan surpriz kararlardan biri, bu yil MGK Genel Sekreterligi icin adi gecen isimlerden Ege Ordu Komutani Orgeneral Hursit Tolon'un gorevinin bir yil uzatilmasi oldu. Bu anlamda komuta kademesinin sekillenmesi icin ilk adim, iki yil onceki Sura'da atildi. 2001 Sura'sinda alinan kararla bu yil Genelkurmay 2'nci Baskanligi gorevine atanan Orgeneral Mehmet Ilker Basbug korgeneral rutbesinde 1 yil bekletilerek Genelkurmay Baskanligi icin yolu acildi. 2001 Surasi'nda orgenerallige yukseltilen Tolon'un yolu ise kapanmis oldu.

Rutbesinde 3'ncu yilina baslayan Tolon, teamul geregi bu yil 1'nci Ordu Komutanligi'na atanan Orgeneral Yasar Buyukanit'tan 2004 yilinda gorevi devralacak ve 2005 yilinda emekli olacak.

2004'te Tolon'a gorevi devredecek olan Buyukanit da ayni yil emekli olacak olan Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Aytac Yalman'dan kuvvet komutanligi gorevini devralacak. 2005'te Tolon'un emekli olmasiyla, Genelkurmay 2'nci Baskanligi'nda ikinci yilini dolduran Org. Ilker Basbug'un kita gorevi icin 1'nci Ordu Komutanligi'na getirilmesi bekleniyor. Kara Kuvvetleri Komutanligi'nda ikinci yilini doldurmus olan Org. Buyukanit ise, 2006 yilinda Genelkurmay Baskani Org. Hilmi Ozkok'den gorevi devralacak. Ayni yil Genelkurmay Baskanligi icin yolu acilan Org. Ilker Basbug'un Kara Kuvvetleri Komutanligi'na atanmasi mumkun olacak. Bu gorevi iki yil surdurecek olan Org. Ilker Basbug, yas haddinden emekliye ayrilacak olan Org. Buyukanit'tan Genelkurmay Baskanligi'ni devralacak.

EMEKLI EDILENLER
SABAH'In belirlemelerine gore bu yil emekli olan 54 general-amiralden emekliye sevkedilenlerden 23'u sunlar

* KARA KUVVETLERI
Korgeneraller Sami Zig, Kemal Yilmaz

Tumgeneraller Bahtiyar Turker, Muhittin Erdal Senel, Kenan Deniz, Ersel Kayan, Kamil Erdal Sipahi,

Tuggeneraller Metin Denli, Cemal Alagoz, Metin Ozdegirmenci, Zekai Babuccuoglu, Fehim Guler, Noyan Umruk

* DENIZ KUVVETLERI
Tugamiral Ismail Ruhsar Sumer

* HAVA KUVVETLERI
Tumgeneraller Salih Cetinkaya, Yusuf Gungor

Tuggeneraller Savas Sanliturk, Mustafa Firat, Bekir Ata Yilmaz

* JANDARMA
Tumgeneral Sakir Altinbas

Tuggeneraller Baki Onurlubas, Oguz Altay


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir