kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Umut Davasi saniginin yonettigi cete cozuldu

Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu, Prof. Dr.Ahmet Taner Kislali, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doc. Dr. Bahriye Ucok'un oldurulmesi gibi cok sayida cinayeti kapsayan "Umut Operasyonu Davasi''nda yeni bir gelisme yasandi.

Dava nedeniyle halen cezaevinde tutuklu olan Muzaffer Dagdeviren'e bagli calisan ve tehdit, cek ve senet tahsilati ile adam kacirmaya tesebbus gibi 22 ayri suca karistiklari one surulen, 4'u Bahcelievler Enniyet Mudurlugu'nde polis olan 20 kisi yakalandi.

CEPHANELIK EV
Operasyonu genisleten polis bu kisilerin uzerleri, ev ve isyerlerinde yaptigi aramada, 2 adet ruhsatsiz tabanca, bunlara ait 26 adet fisek, 130 adet cek ve senet, 1 adet hesap cuzdani, 8 adet pasaport, 1 adet kelepce ve 1 adet sahte kimlik ele gecirdi.

Sorgulari yapilan kisilerin, 1998 yilindan bu yana, Beyoglu'nda bir cay bahcesinin ihalesinin takibi ve zorla alinmaya kalkilmasi, Anadolu yakasinda bir sahis adina yapilan arsa satisindan pay alinmasi, baska bir kisiden 36 bin dolarlik alacagin tahsil edilmesi, cete adina Buyukcekmece'de otobus veya minibus hatti alinmak istenmesi, Pendik'te bir kisiden tahsilat yapilmasi, Esenler'de bir kisinin dovulmesi, yurtdisi baglantili uyusturucu madde ticareti yapan kisilerin tespit edilerek harac almak amaciyla takip edilmesi, matbaacilik yapan bir kisiden 30 bin dolarlik tahsilat gerceklestirilmesi, Silivri'de oto alimindan dolayi 2 kisi arasindaki ihtilafin cozulerek 1 milyar 300 milyon lira alinmasi olaylarini gerceklestirdikleri belirlendi.

ELEBASI HAPISTE
Umut Operasyonu Davasi kapsaminda Ankara 2 No'lu DGM'de tutuklu yargilanan elebasi Dagdeviren hakkinda, "Turkiye'de mevcut anayasal duzeni silah zoruyla yikip, yerine din kurallarina dayali devlet kurmayi amaclayan silahli cetenin sair efradi oldugu'' gerekcesiyle daha once mahkemece verilen 12 yil 6 aylik agir hapis cezasi, eksik sorusturma gerekcesiyle Yargitay 9. Ceza Dairesi'nce bozulmustu.

Muslim SARIYAR - Ozer KILIC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir