kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Radyonun neseli sesi sustu

Power FM'in sevilen DJ'lerinden Emre Kuytu, yakin arkadasi Goksel Anlar tarafindan olduruldu. Polis, zanliyi sorgulayip serbest birakinca katil de rahatladi. Ama takip edildigini bilmiyordu. Bir hata yapti ve..

Bu yil 18 Ocak saat 21.30da radyo dinleyicilerini uzen bir olay gerceklesti. Power FM'in sevilen DJ'lerinden Emre Kuytu'nun (28) arkadaslari, birkac gundur ulasamadiklari Emre icin polise ihbarda bulunmuslardi. Olay yerine gelen polis ekipleri cilingir yardimiyla kapiyi acinca, salonda genc DJ'in cesediyle karsilasti.

Olay, 4 katli binanin 1'inci katinda meydana gelmisti. Ilk incelemelerde, kapinin kilit bolumlerinin saglam oldugu goruldu. Kapinin uzerine yapistirilmis sari renkli kagitta el yazisi ile, 'Eve gelince hemen yukari gel ya da beni ara Berna' yazili bir kagit bulundu. Salona giriste sol tarafta zeminde sirt ustu yatar vaziyette bulunan Emre Kuytu'nun cesedi uzerinde inceleme baslatildi. Incelemede, yuz kisimlarinin ve ellerinin cok kanli oldugu ve bogazinin kesilmis oldugu belirlendi. Ayrica sol meme alt kisminda da bicak izlerine rastlandigi polis raporlarina kaydedildi. Fotograf cekimi ve kamera goruntusunun alinmasinin ardindan olay yeri inceleme polisi delil arastirmasina basladi.

KATILIYLE BOGUSMUS
Incelemede, duvarda ve bilgisayari ekraninin alt kisminda bulunan kan lekelerinden ornekler alindi. Ayakkabiligin yanindaki karton uzerinde kanli pecete, botun icerisinde kanli izmarit ve iki adet kul tablasinda izmarit saptandi. Ayrica yirtik dergi parcalari, kucuk porselen saksi, siyah kupa bardak, tuzluk ve ilac kutusu posetlenip delil incelemesi icin laboratuvara goturuldu. Evin durumundan Kuytu'nun oldurulmeden once katiliyle bogustugu belirlendi. Cekmecelerin ve esyalarinin karistirilmis olmasi katilin hirsiz olabilecegi ihtimalini guclendiriyordu. Yapilan arastirmalarda evde herhangi bir parmak izine rastlanamadi. Ahsap ve bez oyuncaklarin icinde 298 milyon 500 bin lira bulundu. Polis, ilk once, Kuytu'nun evindeki bilgisayari ve chat kayitlarini incelemeye aldi. Ayrica genc DJ'in cep telefonu ve 34 K 8542 plakali Peugeot 206 marka otomobilinin yerinde olmadigi anlasildi. Polis, katili belirlemek icin bir yandan cep telefonunu teknik takibe alirken Kuytu'nun yakinlari ve butun arkadaslarinin ifadelerine basvurdu. Cinayet gunu Kuytu'nun bir kiz arkadasi, genc DJ'yi en son Goksel Anlar ile gordugu bilgisini polise verdi. Bu ifade uzerine sorusturmada seyir tamamen degisti. Kuytu'nun 3-4 yillik yakin arkadasi Goksel Anlar, katil zanlisi olarak Cinayet Masasi dedektiflerince gozaltina alindi.

SERBEST BIRAKMA TAKTIGI
IkI gun Asayis Subesi'nde, sorgulanan Anlar, cinayetle ilgisi olmadigini ileri surdu. Goksel Anlar, en yakin arkadasi olan Emre Kuytu ile cinayetin gerceklestigi gun gorustugunu soyledi. Goksel Anlar ifadesinde, Emre Kuytu'nun bir kiz arkadasini kendisiyle tanistirmak icin evine cagirdigini belirtti. Anlar, tanistigi Kuytu'nun kiz arkadasinin bir sure Kuytu'nun evinde oturduktan sonra ciktigini soyledi. Anlar, kendisinin de bir sure daha Kuytu ile oturduktan sonra evden ciktigini ve cinayetle ilgisinin olmadigini one surdu. Burada kendisine cok iyi davranan dedektifler, Anlar'i taktik geregi serbest birakti. Cinayet dedektifleri, katilden emindi ama once delile ulasmak istiyordu. Anlar, serbest birakilinca rahatlamisti. Temize ciktigina seviniyordu. Ama uzman bir ekip tarafindan takibe alindigini bilmiyordu. Goksel Anlar'i adim adim takip eden dedektifler, Atasehir Bulvari Manolya 1 Bloklari kapali garaji onundeki bulvarda pusu kurdu. Burada Goksel Anlar'in hareketlerini gozetleyen dedektifler, zanliyi otomobiline binmek uzereyken tekrar gozaltina aldi.

YARALAMAK ISTEDIM
DedektIfler, Anlar'in otomobilini de mercek altina alarak incelenmesi icin olay yeri inceme ekibini cagirdi. Otomobilde yapilan incelemede, kan lekesi bulunan bir havluyla bir orgu bere bulundu. Arka koltugun oturak bolumunun altinda yapilan arastirmada cinayette kullanilan suc aleti bicak ele gecirildi. Ayrica, Kuytunun otomobilinin anahtari, ruhsati ve sigorta policesi de arabada bulundu. Anlar'in otosunda ayrica Emri Kuytuya ait bankamatik kartina rastlandi. Bu delillerin otomobilinde cikmasinin ardindan, Goksel Anlar sucunu itiraf etmek zorunda kaldi.

Goksel Anlar, Cinayet Masasi'nca yapilan sorgusunda, internetten homoseksuel iliskileri gosteren porno sitelerindeki goruntulerin aynilarini kendisine uygulamasini istemesi uzerine Emre Kuytu ile tartistiklarini, mutfaktan aldigi bicagi yaralama ve korkutmak icin savurdugunu, ama bu sirada kazayla saplandigini soyledi.

ISLETMECI CEVAT TUKSAVUL CINAYETI

Sosyeteyi sarsan cinayet
Cevat Tuksavul, escinsel cinayeti kurbanlarindan. Chat yaparken tanistigi bir genc tarafindan oldurulen Tuksavul'un elinde bir sac teli bulundu. Iste en onemli delil buydu

4 Aralik 2001 gecesi saat 23.40 siralarinda, Turkiye'nin gunlerce konusacagi bir cinayet olayi gerceklesecekti. Sosyetenin taninmis simalarindan unlu isletmeci Cevat Tuksavul, Gumussuyu'nda isletmeciligini yaptigi Pucci Bar'dan ayrilmisti. Tuksavul, barin onunden bir taksiye binerek 500 metre ileride bekleyen bir genci de yanina alarak uzaklasmisti. Bu andan sonra Tuksavul'u goren olmamisti. Butun aramalara ragmen Tuksavul'a ulasamayan arkadaslardi durumu polise bildirmisti. Polis, Tuksavul'un 5 yildir oturdugu Cihangir Caddesi uzerindeki evine geldi ve unlu isletmecinin cesediyle karsilasti.

BOGULURKEN BICAKLANMIS
PolIs, hemen giristeki camasir odasinda yuzustu yatar vaziyette uzerinde sandalye bulunan Cevat Tuksavul'un kanlar icindeki cesediyle karsilasti. Bogazinda turuncu renkli kaskol bagli olarak bulunan ceset uzerinde, yapilan incelemelerde Tuksavulun, 14 yerinden bicaklandigi tespit edildi. Hemen deliller toplanmaya baslandi. Katilin kimligini biyolojik inceleme sonucunda ele verebilecek, cesedin sol el avuc icinde 1 adet uzun sac kili bulundu. Plastik filtreli sigara izmariti, yatak odasindaki kanli kot pantolon onemli deliller olarak toplandi.

Tuksavul'a ait yazi mukayesesi, buzdolabi uzerinden kan ornekleri alindi. Polisin elindeki en onemli ipucu, Tuksavul'un avucunda bulunan ve katilden kopardigi sanilan sac telleri, kanli gomlegi, sigara izmaritleri ve 2 yabanciya ait parmak izleriydi.

BIR DEGIL IKI KATIL VAR
Inceleme sonucunda, unlu isletmecinin kaskolla boguldugu ve ayni anda 14 yerinden bicaklandigi belirlendi. Cesedin bulundugu konum itibariyle de Tuksavul'u oldurenlerin 2 kisiden olustugu, deneyimli dedektiflerce belirlendi. Polis, saldirganlarla bir sure bogusan Cevat Tuksavul'un, bir kisi tarafindan bogulurken, digeri tarafindan da bicaklanmis olabilecegi ihtimali uzerinde durdu.

Tuksavul'un dizustu bilgisayarinin yani sira cep telefonu da kaybolmustu. Tuksavul'un cinayet gunu kimlerle gorustugunun belirlenmesi icin telefon kayitlari incelemeye alindi.

ANKARA'DAN GELEN KATIL
Tuksavul, olay gecesi, isletmecisi oldugu Pucci'den cikmadan once, "Ankara'dan yegenim gelecek, onu karsilamaya gidiyorum" demisti. Tek gorgu tanigi olan taksi soforunun "Bardan 500 metre ilerideki otobus acentasinin onunden bir genci arabaya aldik" seklindeki ifadesi dogrultusunda, polis, Ankara'dan geldigini tahmin ettigi gencin eskalini belirledi. Evde bulunan 2 yabanci parmak izinin polis arsiviyle yapilan karsilastirmasinda, izlerden birinin hirsizliktan sabikali Ersin Kartal'a ait oldugu belirlendi. Polis boylece katilin kimligini belirledi ve Kartal'in pesine dustu. Yapilan arastirmada, Ersin Kartal ile 15 yasindaki arkadasi S.D.'nin cinayetin hemen ardindan Corum'a kactigi anlasildi.

PARMAK IZLERI ELE VERDI
PolIs, kisa surede her ikisini de yakalayarak gozaltina aldi. Ilk sorgulamada, Cevat Tuksavul'la degisik zamanlarda birlikte olduklarini itiraf eden Ersin Kartal ve S.D. Istanbul'a getirildi. Tuksavul ile chat yaparken tanistiklarini belirten Ersin Kartal (19) ve S.D (15), "Cevat Tuksavul gay odalarinda Swartch nicki ile taniniyordu. O gun beni taksiye aldi. Evine girdikten sonra S.D. de gizlice iceri girdi. Cevat Tuksavul, benim ciplak fotografimi cekmek istedi. Ben de cok kizdim ve yanimda getirdigim sopayla kafasina vurdum. Kaskolla bogazini sikmaya basladim. S.D. ise onu bicakladi" ifadeleriyle cinayeti kabullendiler. Parmak izi ve sac kili testi ise yaramis, bir cinayet daha cozulmustu.

Faili bulabilmenin en kolay yolu parmak izi arastirmasi
Suc olaylarinin aydinlatilmasinda en cok kullanilan parmak izi takibi, parmak ucu derisindeki goz ile gorulebilen cikintilardan olusuyor. Parmaklara dikkatlice bakilirsa, parmak izlerinin bircok hattin farkli bicimlerde bir araya gelmesiyle olustugu dikkat ceker. Derin kesik ve yaralar olmadigi surece parmak izlerindeki hatlar insan yasami boyunca degismez, degistirmek de mumkun degil.

OLUNCEYE KADAR DEGISMIYOR
Anne karninda alti aylikken olusan parmak izi olunceye kadar da degismez. Oldukten sonra en son curuyen yumusak dokunun parmak izi oldugu bilimsel olarak kanitlanmis durumda.

Parmak izlerinin bu degismez ve herkes icin farkli olan ozellikleri, onlari kimlik saptama konusunda cok kullanilan bir materyal haline getiriyor.

KIMYASAL YONTEM TESPITI
Olay yerinde her yerden parmak izi tespit edilmeyebilir. Kagit, deri, plastik maddeleri uzerinde parmak izi olay yerinde hemen alinamazken, laboratuvarda kimyasal yontemlerle ortaya cikarilabiliyor. Olay yerinde karsilasilan ve hemen sonuc veren parlak ve saydam yuzeylerde parmak izi arastirmasi, tozlama metoduyla yapilirken, diger deliller incelenmek uzere subedeki parmak izi laboratuvarina getiriliyor.

Parmak izleri oncelikle sorusturmayi yapan birimler tarafindan olayla ilgili olarak gozaltina alinan supheli sahislarin izleriyle karsilastirilir.

PARMAK IZI ARSIVI VAR
Olay faili mechul ise olay yerinden toplanan parmak izi ornekleri arsivde bulunan parmak izleriyle bilgisayar ortaminda karsilastirilir. Bu yontemle cogunlugu hirsizlik olaylari olmak uzere bircok olay aydinlatilmis oluyor. Bulunan parmak izleri arsivde yoksa bekletiliyor. Daha sonra ayni olayla ilgili bir baska supheli sahis yakalandiginda izler, bulunan orneklerle karsilastirilarak gercek fail belirlenebiliyor.

YARIN
* Polis fotografcilar

* Deliller deforme oldu, sorusturma tikandi


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir