kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Eslem bebek artik nefes almayi ogrendi

Bursa Uludag Universitesi Tip Fakultesi Hastanesi'nde 16 aydan beri solunum cihazina bagli olarak yasayan Eslem Karadeniz, hayirseverlerin yardim elini uzatmasi sayesinde evine kavustu.

Beynindeki nefes alma merkezinin calismamasi sebebiyle tipta 'santral hipoventilasyon' denilen nefes yetersizligi hastaligina yakalanan Eslem, bogazindaki delikten sokulan hortumla solunum cihazina baglanarak nefes alabiliyordu. Eslem, bogazindaki delik yuzunden de konusamiyordu.

Yardimci oldular
Gectigimiz ay Bursali bir isadami, Eslem bebege ev tipi solunum cihazi ve yardimci tibbi araclar temin etti. Yine bir baska isadami, elektriklerin kesilmesi halinde cihazin devreden cikarak bebegin nefessiz kalmasini onlemek icin bir guc kaynagi hediye etti. Cocugu ayni hastaliga yakalanan bir anne de, ABD'den ozel kapakcik getirterek, Eslem bebegin bu cihaz sayesinde ses cikarabilmesini sagladi.

"Artik evimizdeyiz"
Yasadigi mutlulugu gozleri dolarak anlatan anne Aynur Karadeniz, simdi evlerine kavusmaktan mutlu olduklarini belirterek, "Esim insaatlarda calisiyor ve maddi gucumuz tum bu cihazlari almamiza yetmeyecekti. Hayirseverler yardimimiza kostu" dedi. Bebeginin ilac ve oksijen kullanimina bagli olarak gozlerinde sasilik olustugunu belirten Anne, "Bunun da gecici oldugu, ilaclarin azaltilmasi sonucu zamanla duzelecegi belirtildi. Yine de goz tedavisi yaptiracagiz" dedi.

Engin ARICAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir