kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Mezara her gun uc gul

Zincirlikuyu Mezarligi'nin dort aydir her gun degismeyen bir misafiri var. Sekiz yillik sevgilisi Hakan Balkaner'i bir cinayete kurban veren Feyza Tasan, her gun buyuk askinin mezarina 3 tane taze gul birakiyor

Feyza Tasan ve Hakan Balkaner... Onlar cocukluklari birlikte gecen ve son 8 senedir buyuk bir askla birbirlerine bagli olan iki sevgiliydi. Uzun suren beraberliklerini, mutlu bir yuva kurarak surdurmek isteyen genc cift, evlilik hazirliklarina da baslamis, oturacaklari evi bile kiralamislardi. Ancak baslarina geleceklerden habersizdiler. 3 Nisan 2003 tarihinde Maslak'ta bulunan Balkaner Plaza'ya gelen Tuncay Baktimur'un pompali tufeginden cikan kursunlarla, Baktimur'un eski esi Birgul Ozmen ve Hakan Balkaner can verdi. Buyuk bir askla baglandigi sevgilisini kaybetmenin sokunu uzun sure uzerinden atamayan Feyza Tasan, 4 aydan bu yana hergun surekli olarak sevgilisinin Zincirlukuyu'da bulunan mezarini ziyaret ediyor. Sabahin erken saatlerinde Balkaner'in mezarina gelen Tasan, duasini ettikten sonra mezarin bakimini yapiyor.

GOZYASLARI SEL OLUP AKTI
Aile kabristaninda, Dedesi Besteci Muzzaffer Ilkar'in yanina defnedilen Hakan Balkaner'in mezarini, gullerle susleyen Feyza Tasan, 45 dakikalik ziyaretini dua ederek noktaliyor. Balkaner Plaza'da Pazarlama Muduru olarak calisan Tasan, sevgilisinin olumunun 4'uncu ayinda da, mezarinin basindaydi. Elinden eksik etmedigi dua kitabi ve her mezar ziyaretinde mutlaka yaninda getirdigi 3 kirmizi gulle mezar basina gelen genc kadin, gozyaslarina hakim olamadi. Getirdigi gulleri ozenle mezarin uzerine yerlestiren Tasan, cocukluk askini asla unutmayacagini haykirir gibiydi. Evlilik hazirligi icindeyken sevgilisini kaybeden Feyza Tasan, Balkaner Ailesi'ne de cok yakin.

Durusmalarda da Hakan'in babasi Ali Balkaner'i yalniz birakmayan Feyza Tasan, her hareketini ona danisiyor. Yasadigi olaylarin acisini atlatmakta gucluk ceken Feyza Tasan, psikolojik yardim almak zorunda kaldi. Sevgilisi Hakan Balkaner gibi ailesinin tek cocugu olan ve uzerine titrenilen Feyza Tasan, olayin ardindan ilk gunlerde ilac destegiyle ayakta durabildi. Tasan, Tesvikiye Camii'nde duzenlenen cenaze toreninde de sevgilisinin tabutuna sarilip sik sik bayginlik gecirmisti. Tasan, Besiktasli olan sevgilisi icin siyah bez afis uzerine beyaz renkle, "Seni cok seviyorum-Feyza" yazdirmisti. Genc kadin, cenaze toreni boyunca "Beni birakip gidemezsin" diye gozyasi dokmustu.

Bir kursunla hayatlari karardi
Istanbul Maslak'ta bulunan Balkaner Plaza'ya 3 Nisan 2003 tarihinde pompali tufekle baskin duzenleyen Tuncay Baktimur, gorevlileri etkisiz hale getirip yoneticilere ait odalarin bulundugu ikinci kata cikti. Baktimur, eski esi sekreter Birgul Ozmen ile Hakan Balkaner'i oldurdu. Saldiri sonrasinda polise teslim olan Baktimur, cinayeti namus meselesi yuzunden isledigini one surerek, "Ali Balkaner orada olsaydi onu da vuracaktim" dedi. Cinayetin islendigi gun, Ali Balkaner'in Istanbul 2'nci Agir Ceza Mahkemesi'nde Yurtbank'in icini bosalttigi iddiasiyla yargilandigi davanin durusmasi vardi. Ali Balkaner, olay oncesinde kendisini telefonla arayan oglunun vurulma anindaki silah seslerini duydu. Olayin ardindan Balkaner Plaza onune gelen Ali Balkaner ve Hakan Balkaner'in eski esi dansoz Sibel Baris sinir krizleri gecirdi. Saldirganin bir donem guvenlik gorevlisi olarak calistigi bildirilmisti.

Nehahat KOC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir