kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Nikâhta taki takilmayacak

Basbakan Tayyip Erdogan'in oglu Bilal Erdogan ile Reyyan Uzuner'in 10 Agustos'taki dugunleri icin geri sayim basladi. Lutfi Kirdar Kongre Sarayi'nda yapilacak nikâha, 14 bin kisi davet edildi. Tam bin 200 polisin gorev yapacagi nikâhta taki merasimi olmayacak

Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in kucuk oglu Bilal ile nisanlisi Reyyan Uzuner'in nikah torenleri 10 Agustos 2003 gunu Istanbul Lutfi Kirdar Kongre ve Sergi Sarayi'nda yapilacak. Devlet protokolunden, Erdogan'in Kasimpasa'dan arkadaslarina kadar, genis bir yelpazeyi kapsayan davetlilerin sayisi 14 bin. Birkac gundur suren Lutfi Kirdar'in onunde yogun guvenlik onlemleri, pazar gunu doruga cikacak. Tam bin 200 polisin gorev yapacagi nikahin en ilginc yani ise taki merasiminin yapilmayacak olmasi. Iki ailenin ortak aldigi bu karar yakin cevreye de bildirildi.

IMAM NIKÂHLARI KIYILDI BILE
AKP Istanbul Milletvekili Nevzat Yalcintas'in Sapanca'daki villasinda 27 Temmuz'da gerceklesen nisan toreninden bir gun once Reyyan Uzuner'le Bilal Erdogan'in imam nikahlari kiyildi. Sapanca'daki nisan toreni ise bir anlamda kina gecesi ozelligi de tasiyordu. Nisanda mor uzerine beyaz dore islemeli bir tuvalet giyen ve saclari acik olan Reyyan Uzuner'in gelinligi de nisan kiyafetiyle ayni yerde dikildi.

Nisan toreninde gerceklesen kina sirasinda ilginc enstantaneler yasandi. Geleneklere gore gelin, kayinvalide avucuna altin koymadan kina yaktirmiyor. Reyyan da kina yakilirken, kayinvalidesi Emine Erdogan'in avucuna altin koymasini bekledi. Emine Erdogan da gelininin yanina gelerek geleneklere uygun olarak avucuna bir cumhuriyet altini koydu.

GELINLIK VE DAMATLIK HAZIR
Nisan toreninde kina yakildigi icin dugunden once ayrica bir daha kina gecesi yapilmayacak. Nikah hazirliklari ise planlandigi sekilde gerceklesiyor. Reyyan Uzuner'in cok gizli tutulan ve nerede diktirildigi sir gibi saklanan gelinliginin bitmek uzere oldugu ogrenilirken, Bilal Erdogan'in damatlik konusundaki israri da devam ediyor. Terziye diktirmek yerine hazir bir elbise giymeyi tercih ettigi ogrenilen Bilal Erdogan'in acik renkli takimlari yegledigi belirtildi.

SALON DAR GELEBILIR
Lutfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi Rumeli Salonu'nda gerceklesecek nikahi, Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Ali Mufit Gurtuna, Sisli Belediye Baskani Mustafa Sarigul ya da Beyoglu Belediye Baskani Kadir Topbas kiyacak. Nikahi kiyacak belediye baskani hakkinda Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in karar verecegi ogrenildi. Salon ise 7 bin dolara kiralandi. Nikahta konuklara yiyecek, icecek turu ikramda da bulunulmayacak.

Bu arada Lutfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi Rumeli Salonu'nun, 3 bini oturarak, 2 bini de ayakta toplam 5 bin kisi kapasiteli oldugu, masalara yapilabilecek mudahalelerle (kucuk masa kullanimi gibi) kapasitesinin 10 bine kadar cikarilabilecegi belirtildi.

KOMUTANLAR KATILMAYACAK
Genelkurmay Baskani Orgeneral Hilmi Ozkok ve ust duzey komutanlarin Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in oglu Necmettin Bilal Erdogan'in dugunune gitmeyecekleri ortaya cikti. Komutanlarin ayni tarihte 1'nci Ordu komutanligi'na atanan Genelkurmay 2'nci Baskani Orgeneral Yasar Buyukanit'in Genelkurmay Karargahi'nin bahcesinde saat 17.30'da duzenledigi veda resepsiyonuna katilacaklari bildirildi.

Kiz evine ziyaretci akini
Necmettin Bilal Erdogan ile evliliklerine 4 gun kala Reyyan Uzuner'in Fatih'teki evi basin mensuplari ve akrabalarinin akinina ugradi. Sabahin erken saatlerinden itibaren apartman girisinde beklemeye baslayan basin mensuplari, Uzunerler'in 2'nci kattaki dairesine cikti. Ancak, tum israrlara ragmen evin kapisi basin mensuplarina acilmazken, kapi ardindan Reyyan Uzuner'in evde olmadigi soylendi.

Ogle saatlerinde ise, Uzuner ailesinin yakinlari ziyarete gelmeye basladi. Israrli sorulara ragmen yakinlari tarafindan da herhangi bir bilgi verilmedi. Eve ilk ziyarete gelen Uzunerler'in uc yakini, yaklasik 5 dakika dis kapida bekledi. Dis kapinin acilmasi ile birlikte basin mensuplari ile apartmana giren Uzunerler'in akrabalari, yanlislikla karsi dairenin ziline bastilar.

ANNEANNE HEYECANLI
Basin mensuplarinin uyarisi ile karsi dairenin kapisina geldiler. Basin mensuplarinin da kapida oldugunu goren Uzuner ailesi, kapinin kucuk araligindan yakinlarini iceri aldi.

Reyyan Uzuner'in Fatih'teki Sofular Mahallesi'nde evlerinde bulunan anneanne Mukaddes Citlak, evden cikarken, basin mensuplarina kisa sure bilgi verdi. Torunu Reyyan'in cok heyecanli oldugunu belirten anneanne, "Biz de cok heyecanliyiz. Ancak bu heyecan kizimizin muruvvetini gorecek olmamizdan kaynaklaniyor" dedi.

Muhafazakârlarin gozde okulu
Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in kucuk oglu Bilal Erdogan'in, yasamini Reyyan Uzuner ile birlestirecek olmasi, gozleri gelinin de okulu olan Sefkat Koleji'ne ve Vakfi'na cevirdi

Sefkat Vakfi 22 Ocak 1986 yilinda Bahcelievler merkezli olarak kuruldu. 23 kurucusu bulunan vakfin, tumu kadinlardan olusan on yonetim kurulu uyesi var. AK Parti Istanbul Milletvekili Nevzat Yalcintas'in esi Meliha Yalcintas da yonetim kurulunda yer aliyor.

GELININ ANNESI VEZNEDAR
Vakif yonetim kurulu uyeleri yuksek ogrenimli kadinlardan olusuyor. Aralarinda, hukukcu, eczaci gibi kariyer sahibi kadinlar yer aliyor. Yonetim Kurulu Baskanligi'ni Nevin Palanci'nin yaptigi vakifta, gelin Reyyan Uzuner'in hukukcu annesi Reyhan Uzuner de veznedar olarak gorev yapiyor. Anne Uzuner ayni zamanda turbanli bayanlarin olusturdugu Hukukcu Hanimlar Dernegi'nin de uyesi.

Vakfin Yenibosna ve Gaziosmanpasa'da okullari bulunuyor. Yenibosna'daki okulun adresi ayni zamanda vakfin merkezi olarak kullaniliyor. Okul binasi daha once huzurevi olarak dusunuldu, ancak daha sonra okula cevrildi. Vakif merkezi olarak da kullanilan Yenibosna'daki okul binasinda genel kurul toplantilari da yapiliyor.

Vakfin Yenibosna'daki okulunda ana sinifiyla birlikte ilkogretim egitimi verilirken, Gaziosmanpasa'daki okulda ise egitim asamasi kolej sinirina kadar yukseliyor.

KIZ LISESI OLARAK KURULDU AMA...
Kolejin de daha once kiz lisesi olarak kuruldugu ogrenildi. Ancak daha sonra zorunlu olarak karma egitime gecilmesi nedeniyle de okulda egitim sistemi degisti. 1990'da kurulan kolejde kiz ve erkek ogrenciler birlikte egitim aliyor. Vakif okullarin disinda cok sayida hayir isi de yapiyor. Vakif, okulda ekonomik sikinti icinde olan 30 ogrencinin okutulmasi, Marmara Depremi'nden sonra Sakarya'da 7 ev yapimi, kirsal kesimlere giyecek, yiyecek yardimi yapilmasi gibi faaliyetleri de bulunuyor.

Kasimpasa'da dugun heyecani
Basbakan Recep Tayyip Erdogan, oglu Necmettin Bilal Erdogan'in dugunu icin Kasimpasalilar'i da unutmadi. Erdogan, Uskudar Emniyet Mahallesi'ndeki komsularinin yani sira dogup buyudugu Kasimpasa'daki aile dostlarini ve komsularini da oglunun nikah toreni icin davet etti.

Erdogan, mahallenin bakkalindan dovizcisine, berberinden emlakcisina kadar herkese oglunun dugun davetiyesini ulastirdi. Lutfi Kirdar'da 10 Agustos'taki dugune mutlaka gideceklerini belirten Kasimpasalilar, "Tayyip Bey'in buyuk oglunun dugunune de gitmistik. Bizi hala unutmamasi cok sevindirici. Biz Basbakan Tayyip'in dugunune degil, vatandas Tayyip'in dugunune gidiyoruz" diye konustular.

Gumus sekerlik alârmi
Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in kucuk oglu Bilal Erdogan'in 10 Agustos'ta gerceklesecek nikah toreninde davetlilere, agabeyi Burak Erdogan'in torenindeki gibi ozel gumus kaplama sandik sekerlikler icinde cikolata ikram edilecek. Turkiye'nin dort bir yaninda 10 bin gumus kaplama sekerlik bulmak icin arayislar surerken, kuyumculara tanesi 3.5 milyon liradan siparis verildigi ogrenildi.

Salim YAVASOGLU - Inci DONDAS - Nebahat KOC - Gungor KARAKUS - Mustafa KAYA - Salim YAVASOGLU - Ercan SARIKAYA - Dogu DOLANER


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir