kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Promosyonsuz satis bile SABAH'in hizini kesmedi

Promosyonun sona erdirilmesi SABAH gazetesinin hizini kesemedi. Yaz aylarinda gazete satislari genellikle dustugu hal promosyonsuz SABAH'in gunluk ortalama net satisi son 4 ayda yaklasik 50 bin adet artti

SABAH gazetesi gectigimiz 4 ay icerisinde tirajinda gerceklestirdigi artisla, promosyonsuz da cok sattigini kanitladi. Gazete yonetiminin aldigi sertifikali ve kuponlu promosyon kampanyalarini uygulamama kararinin ardindan satislarda yaklasik 50 binlik bir artis gerceklesti. BBD Merkez Dagitim Genel Muduru Omer Erdem, SABAH gazetesindeki bu artisin yeni bir doneminin habercisi oldugunu belirterek, "Promosyon okurlarinin gazete uzerindeki satis etkisi suphesiz cok buyuktu. Ancak, kampanyalarin tamamlanmasiyla birlikte bu okurlar gazete alimlarina devam etmiyorlardi. Oysa simdi gazeteyi sadece okumak icin takip eden kemiklesmis okur kitlesi gunden gune artma egilimi gosteriyor" dedi.

Promosyonlu satisin gazetelerin uzun donem planlama yapmalarina engel oldugunu ve okur profillerini olcme konusunda cesitli sakincalar dogurabildigini vurgulayan Erdem, sunlari soyledi

ARTIS SURUYOR
"Son donemde alinan satislar incelendiginde Sabah gazetesindeki kupon ve sertifikali promosyon kampanyalari tamamlanmis buna ragmen satis artisi halen surmektedir. Rakip gazetelerde kuponlu promosyonlara ise yogun bir sekilde devam edilmekte. Promosyon kampanyalari yaptigimiz donemde gunluk satislar 330 bin duzeylerinde seyrediyordu. Temmuzun sonuna gelindiginde ise ortalama 380 binlere ulasildi. Yaz aylarina girildiginde satislarda genelde dusus trendinin yasandigi basin sektorunde ozellikle SABAH'in almis oldugu satis artislari yeni bir donemin basladiginin da gostergesi niteligindeydi."

Bu buyuk satis artisinin arkasinda yaziislerinin yenilenen kadrosundaki yapici calismalarin yaninda dagitim teskilatinin yeniden yapilanmasi ve rekabet unsurlarinin kullanilmasinin da buyuk payi olduguna dikkat ceken Erdem, soyle davam etti

HEDEF 450 BIN
"BBD Merkez Dagitim A.S.'nin faaliyete gecmesiyle birlikte dagitim sektorunde yasanan gelismeler tum yayinevlerini olumlu olarak etkiledi. Gunluk planlamalarin saglikli yapilmasi, nufus hareketlerinin ozellikle yaz aylarinda siki takibi, tatil guzergahlarinda ve tatil yorelerinde yapilan pazarlama ve saha aktiviteleri BBD Merkez Dagitim A.S. tarafindan hizmet verilen tum yayinlara satis artisi olarak yansidi."

Omer Erdem, su andaki tum planlar geregi SABAH gazetesinin artik promosyonlara gore degil, satis hedefleri dogrultusunda hareket ettigini vurgulayarak, "Projeksiyonumuzu yil sonuna kadar ortalama 450 bin gunluk satis ortalamasi gerceklestirmek uzere yaptik" dedi.

Dagitimda devrim yaratti
* Kurulusundan itibaren yetkili saticilik yapisini yeniden olusturarak, son satici sayisini arttiran, personel kalitesini yukselten BBD Merkez Dagitim A.S., musteri odakli yapilanma icin teknoloji yatirimlarini da hizlandirdi.

* Dunyanin en buyuk bilisim odullerinden birini kazanmis olan Cybersoft sirketiyle isbirligi yaparak, yetkili satici otomasyon projesini baslatti.

* Ayrica on odemeli kart piyasasinin en buyuk distributorlerinden biri olan BBD Merkez Dagitim, A-Tel Muhabbet Kart satislarini gectigimiz donemde yuzde 800 oraninda arttirmayi basardi.

* Ayrica Turkcell tarafindan gectigimiz gunlerde lansmani yapilan Shubuo servislerinin ayni kanalda dagitimina cok yakinda baslanmasi planlaniyor.

* Suphesiz BBD Merkez Dagitim'in en onemli basarisi ise sektorde tekeli ortadan kaldirarak yayinevlerine yasama sansi tanimasi oldu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir