kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Amansiz takip

Isvicre Mahkemesi, Uzanlar'in malvarliklarinin dondurulmasina karsi actigi temyiz basvurusunu reddetti. Bu karar Uzanlar'in Isvicre'deki 800 milyon dolarlik malvarligina el konulmasina olanak

Uzan Ailesi'ne, New York Federal Bolge Mahkemesi'nin verdigi 4.2 milyar dolarlik cezadan sonra bir darbe de Isvicre'den geldi. Isvicre Yuksek Mahkemesi, Uzanlar'in, malvarliklarinin dondurulmasi kararina karsi yaptigi 4 temyiz basvurusunu reddetti.

ABD'li Motorola sirketi tarafindan yapilan yazili aciklamaya gore, Isvicre Yuksek Mahkemesi, Uzanlar'i Motorola ve Finlandiyali Nokia sirketiyle karsi karsiya getiren anlasmazlik cercevesinde, Uzanlar'in "malvarliklarinin dondurulmasi kararinin bozulmasiyla ilgili olarak yaptigi 4 temyiz basvurusunu'' 31 Temmuz'da geri cevirdi.

Yazili aciklamada, Yuksek Mahkeme'nin bu kararinin Uzan Ailesi'nin Isvicre'deki 800 milyon dolar tutarindaki malvarliginin dondurulmasina olanak sagladigi ve Ingiltere'deki bir mahkemenin, Uzanlar'in dunya capindaki malvarliklarini dondurmasina dair kararini teyit ettigi belirtildi. Bu karar dogrultusunda Uzanlar, Isvicre'deki 800 milyon dolarin yani sira Londra'nin en luks semtleri olarak bilinen Kensington ile Belgravia'daki villalarini da kaybetmis olacak.

UZAN 'ANLASIRIZ' DEMISTI
Motorola ayrica direkt ya da indirekt sekilde Uzanlar'in disinda hisse tutan, birtakim banka ve global finans kuruluslarinin olusturdugu ucuncu sahislarin kural ihlali durumunda Ingiliz Woldwide Freezing Orders'a bildirilecegini acikladi. Uzanlar, Isvicre'deki mahkemenin kararlarina uzun zaman direnmisti. Ancak kararin alinmasini Ingiltere gibi yabanci infaz kararlari desteklemis oldu.

New York Federal Bolge Mahkemesi Yargici Jed S. Rakoff'un 31 Temmuz'da, Uzan Ailesi'nin Motorola firmasina 4.2 milyar dolar odemesine karar vermesinden sonra Hakan Uzan, Telsim ile Motorola ve Nokia arasindaki ihtilaflarin cozumunde Isvicre mahkemelerinin yetkili kilindigini soylemisti.

Hakan Uzan, ekonomi haberleri veren Business Wire ajansina, "Biz gecmiste oldugu gibi yine Motorola ve Nokia ile sorunlarimizi Isvicre mahkemelerinde cozmeye ve yeni bir odeme plani uzerinde anlasmaya haziriz" demisti.

Motorola Baskani ve CEO'su Chris Galvin ise "Isvicre Yuksek Mahkemesi'nin aldigi bu karar Motorola'nin milyarlarca dolarin kendilerinden calindigini ispat ediyor. Bu ayrica Ingiltere Mahkemesi'nin Uzanlar hakkinda verdigi karari netlestiriyor" dedi.

Ingiltere'de 60 milyon dolarlik iki villasi var
Uzanlar'In New York ve Londra basta olmak uzere dunyanin pekcok sehrinde gayrimenkulleri bulunuyor. New York Federal Bolge Mahkemesi Yargici Jed Rakoff, Uzanlar'in ABD'deki 9 dairesi ve 1 deposuna ihtiyati tedbir karari koymustu. Rakoff ayrica 8 milyon dolar tutarindaki hisse senedi ve tahvilleri uzerinde islem yapmasini da yasaklamisti. Ihtiyati tedbir konulan bu daireler Birlesmis Milletler Plaza ve Park Avenue'de bulunuyordu. Bu kararin ardindan ise Londra Yuksek Mahkemesi de Motorola ve Nokia'nin basvurusunu degerlendirerek, Cem Uzan'in Galler ve Ingiltere'deki 60 milyon dolar deger bicilen iki luks villasina el koymustu. Ingiliz Mahkemesi ayrica Uzanlar'a ait ucak ve yatlarin listesini yayinlayarak, bunlarin ulkeye giris yapmasi durumunda el konulmasini istemisti.

Financial Times'a gore Uzanlar'in ABD'de dondurulan malvarliklarinin toplam degeri 40-50 milyon dolar arasinda degisiyor. Dondurulan malvarliklarinin degeri konusunda en yuksek rakam Wall Street Journal'da 800 milyon dolar olarak yer almisti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir