kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Belcika sigaraya boyun egdi

Basbakan; Amerika ve Nepal'den sonra F1'in tehdidi uzerine yasa degistirdi. AB'nin sigara kararini hice saydi ve tutun ilani yasagini 2005'e kadar erteledi

Belcika Parlamentosu, sigara ve tutun urunleri reklamlarina getirdigi yasagi kaldirdi. Yasak dolayisiyla bu yil yapilmayan Formula1 Spa-Francorchamps etabinin onumuzdeki yil tekrar yapilacagi belirtildi. Sigaraya karsi kampanya yurutenler, Belcika hukumetini tutun endustrisine boyun egmekle sucluyorlar.

Belcika hukumeti, 2002'de cikarilan ve yaris pistlerinde sigara reklamlarina izin vermeyen yasayi degistirdi. Bunun uzerine ayaklanan sigara karsitlari, "halk sagliginin hice sayildigini" belirterek hukumetten karari gozden gecirmesini istedi.

F1'in patronu Bernie Ecclestone, AB'nin basinda, internette ve afislerde sigara reklamlarini yasaklayan kararinin Temmuz 2005'de yururluge girecegini animsatarak "Belcika'da yasa, 2006'da gecerli olursa bizim acimizdan sorun teskil etmez" dedi. Ekonomi Bakani Serge Kubla, Ecclestone'dan Belcika etabinin 2010 yilina kadar yapilacagina dair soz aldigini acikladi. Dunya Araba Yarislari Federasyonu (FIA) henuz herhangi bir karar almasa da Valon Bakan Kubla, "F1'de verilen sozler yerine getirilir" dedi. Bakan, hukumetin 2004 yilinda Formula 1 araba yarislarinin Belcika etabini duzenlemek icin 16 milyon Euro'luk kaynak aramaya basladigini soyledi.

Belcika hukumeti, 'yesil yasalar' denilen yasalari bir bir kaldirmaya basladi. Basbakan Guy Verhofstadt'in tarafindan Liberaller (VLD - MR) ve Sosyal Demokratlar'dan (sp.a/sprit - PS) olusan ikinci koalisyon hukumeti, ilk icraat olarak ABD Baskani George W. Bush ve Disisleri Bakani Collin Powell'in da aralarinda bulundugu bircok kisiye karsi dava acilmasina olanak saglayan 'soykirim yasasi'ni degistirdi. Nepal'a silah satimini engelleyen silah ticareti yasasini kaldiran hukumet, tatile cikmadan sigara yasasini da degistirdi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir