kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Ladin yine sahnede: 14 olu

Endonezya'nin baskenti Cakarta'daki 5 yildizli otele bomba yuklu otomobil saldirisinda 14 kisi oldu, 150 kisi yaralandi

Uzakdogu ulkelerinden Endonezya'nin baskenti Cakarta'da dun ogle saatlerinde meydana gelen intihar saldirisinda bombaci dahil 14 kisi oldu, 150 kisi yaralandi. JW Marriott Otel'in onune gelen bomba yuklu bir otomobilin infilak etmesi uzerine 33 katli binanin girisi tamamen yikildi, binanin on cephesindeki tum camlar da patladi.

Otelin bulundugu caddedeki araclarin hepsi alev topuna donerken, polis saldirinin arkasinda Usame bin Ladin'in El Kaide orgutuyle baglantisi olan Islami Cemaat'in oldugunu acikladi. Bir polis yetkilisi, "Taktik ayni gectigimiz yil 202 kisinin oldugu Bali saldirisindaki taktik. Bu El Kaide'nin isi" diye konustu. Saldiriyi ustlenen olmazken, yetkililer El Kaide'nin kisa bir sure once "Yakinda saldiracagiz" tehditleri yaptigini acikladi.

Insanlarin panik icinde sokaklara kactigi saldirinin yakinlardaki camide ezanin basladigi sirada yapildigina dikkat cekildi. Otel restorani ve cevresindeki kafelerin ogle yemegi sirasinda dolu oldugu ve olu sayisinin artmasi icin bu saatin tercih edilmis olabilecegi de iddialar arasinda.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir