kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Ciplak fotograf davasini kazandi

Mahkeme, ABD'li yildiz Cameron Diaz'in eski fotograflarinin satilmasini engelledi.

Amerika'li unlu film yildizi Cameron Diaz'in fotografci John Rutter'a actigi dava dun sonuclandi. Mahkeme, guzel yildizin henuz une kavusmadan once cektirdigi ustsuz resimleri satmak isteyen Rutter'in aleyhinde karar verdi. 21 yasindayken cektirdigi resimler yuzunden oldukca zor gunler yasayan Diaz, yargicin "Herkesin vucudunun mahremiyetini koruma hakki vardir" aciklamasindan sonra derin bir nefes aldi. Fotograflari satmak isteyen Rutter ise karar sonrasinda bir aciklama yapmaktan kacti.

FOTOGRAFCI SUSUYOR
Basinin buyuk ilgi gosterdigi mahkeme oncesinde iki tarafin iddialari sayisiz spekulasyona sebep olmustu. Diaz, Rutter'in ozel bir tanitimda cektigi fotograf ve kamera goruntuleri karsiliginda oldukca yuklu miktar para talep ettigini aciklamisti. Rutter de Diaz'in goruntuler icin herhangi bir odeme yapmayacagini aciklamasinin hemen ardindan resimleri satisa cikarmisti. Guzel yildiz da bunun uzerine Rutter'i mahkemeye vermisti. Fotografci ise "Ben, satis hakki elimde olan goruntuleri satisa cikaracagimi, sirf Diaz'in iyiligi icin kendisine soyledim. Satis sonrasinda bir tatsizlik yasanmamasi disinda bir amacim yoktu. Santajla suclanmam cok sacma" diyerek kendini savundu.

Mahkemenin kendi lehine karar vermesi uzerine "Bircok unlu de benzer olayla karsilasiyor. En dogru karar verildi"diyen Diaz, insanlarin sadece unlu olduklari icin bu tur durumlarla karsilasmalarinin korkunc oldugunu ifade etti. Rutter'in bir ust mahkemeye basvurup basvurmayacagi ise henuz bilinmiyor.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir