kapat
06.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Amerikan Baskanlari eski filmleri seviyor

'Butun Baskanlarin Filmleri' adli belgesel Amerikan Baskanlari'nin sevdikleri filmleri tanitiyor. Beyaz Saray'daki en populer film, bir Western klasigi olan 'Kahraman Serif'

Amerikan Baskanlari ne tur filmler izlerdi? Iste bu sorunun cevabini "All The Presidents Films" (Butun Baskanlarin Filmleri) adli belgeselin yapimcisi Bert Kearns verdi. Beyaz Saray'in 5 bin 500 filmlik listesinde baskanlarin en cok izledigi film Gary Cooper'in basrolunu oynadigi bir zamanlarin unutulmaz Western klasigi 'High Noon' yani 'Kahraman Serif' cikti.

Kearns, 'Kahraman Serif' filmininin Bill Clinton doneminde 30 kez izlendigini, Einsenhower zamaninda 3, halen Baskanlik koltugunda bulunan George W. Bush'un ise bir kez izledigini soyledi. Kearns'a gore hemen hemen butun baskanlarin bu filmi cok sevmesinin en buyuk nedeni filmi bir metafor olarak gormeleri. Kearns "Baskanlar filmi bir metafor olarak goruyor. Cunku her zaman dogrulari yapan yalniz bir adam var filmde. Yani baskanligin disaridan nasil gorundugunu basariyla ozetleyen bir film" dedi. Iste Baskanlarin en cok izledigi ve izlemeyi sevdigi filmler

Richard Nixon; Disarida Vietnam Savasi protestolari varken o 1930'lu ve 1940'li yillarin muzikal fimlerini izleyerek teselli buluyordu.

Ronald Regan; Golden Age (Altin Cag)

George W. Bush ve baba Bush; Humphrey Bogart'in 'Casablanca'si, Audrey Hepburn'un 'Sabrina' ve 'Roma Tatili' fimleri baba ve ogul Bush'larin en gozde filmleri arasinda bulunuyor. 1957 yapimi David Dean'in 'Kwai Koprusu', Kevin Costner'in 'Dusler Tarlasi' da Bush'larin favori filmlerinden.

John F. Kennedy'nin esi Jackie Kennedy; Daha cok sanatsal filmleri tercih ederdi. Insanin zihnine derinlemesine nufuz edebilen Fransiz yonetmen Alain Resnais'in ikinci filmi 'Gecen Yil Marienbad'da ise Jackie Kennedy'nin izlemeyi en cok sevdigi film olarak listede yer aliyor.

Bill Clinton'un esi Hillary Clinton; Richard Dreyfuss'un 'Sevgili Ogretmenim'i izlemeyi tercih ediyor.

George W. Bush; Koyu bir Austin Powers hayrani olan Bush Air Force One adli Baskanlik ucaginda 'Kursun Yagmuru'nu izliyor.

Franklin Roosevelt; Kisa filmleri izlemeyi seven Roosevelt genelde "mutlu sonla" biten filmler izlerdi.

Jimmy Carter; 'Gece Yarisi Kovboyu'

Lyndon Johnson; Kendini anlatan 'The President' adli kasi belgesel filmi izlerdi.

Bill Clinton; Adi sakndallarla anilan Clinton'un en gozde filmleri ise 'Ciplak Silah' ve 'Schindler'in Listesi.'


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir