kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖMER LÜTFİ METE


'İliştirilmiş'lerin ABD düşmanlığı

Türkiye'nin Kuzey Irak'a asker göndermesi için kampanya yürüten "iliştirilmiş" ve "yarı iliştirilmiş" yorumcularımızın pek önemsemediği Pentagon kaynaklı "tetikçi borsası" bir kurban verdi, tasarının babası kaşarlanmış şahin amiral istifa etti. Böylece rezalet kapandı mı, donduruldu mu; burası kesin değil. Ancak her durumda şeytana-tapar şahinlik için bir yenilgi söz konusudur.

Önceki gün konu edindiğim tasarıya göre, Pentagon ABD'li bahis şirketlerine, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu ülkelerindeki muhtemel şiddet eylemleri üzerine alenen ve resmen kumar oynattıracaktı.

İliştirilmiş ve yarı iliştirilmiş yorumcularımız herhalde derin bir soluk almışlardır

"Amerikan düşmanları, kötü bir fanteziye mal bulmuş mağribi gibi sarıldılar. Böylece Türkiye'nin Irak'a asker göndermesine karşı çıkmak için yeni bir malzeme edindikleri için seviniyorlardı. Oysa bu çılgın düşüncenin Pentagon'da alt düzey bir şahinin marifeti olduğu ortaya çıktı. Bush bile bu tasarıya şiddetle tepki göstermekte gecikmedi."

Eğer Kuzey Irak'a Türk askerinin gönderilmesine karşı çıkmak sadece ABD düşmanlığından kaynaklanıyorsa, doğru bir yorum.

Peki ya sapla samanı karıştırmayıp ABD toplumu ile ABD şahinliğini birbirinden ayrı görenler ne olacak?

Önemli bir başlangıç mı?
İliştirilmiş ve yarı iliştirilmiş yorumcular, alışılmış tetikçi kolaycılığını seçerek, karşı çıkışı salt ABD düşmanlığı ile açıklamakta ısrar ediyorlar. Ben de,

baştan beri şahinlik ile ABD'yi birbirinden ayrı değerlendirmeye özen gösteren biri olarak -böylesi ara renkleri savunmanın zorluğunu bilerek- ısrar ediyorum

ABD şahinliği şeytana-taparlığın gerektirdiği bir ayin olarak "tetikçi borsası" kurmaya çalışmış ama henüz başaramamıştır. Doğrusu bu şahinliğin akıl almaz küstahlığına bakarak, tasarıyı pişkince gerçekleştireceklerini düşünüyordum. İşin askıya alınması yanıldığımı gösterdi ve memnun etti.

Ne var ki, bu iyimserlik; söz konusu şahinliğin -ABD halkı dahil- bütün insanlığı tehdit ettiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Reagan'la şahlanan bu sapkın şahinliği tasfiye etmek kolay değil. Şimdilik sadece gönül rızası ile önemli bir kurban vermiş, "tetikçi borsası"nın fikir babasını feda etmiştir. Önemli kurban, çünkü bu kişi Reagan'ın güvenlik danışmanlarından, İran-Kontra rezaletinin babalarından amiral John Poindexter'dır.

Kılı kırk yarmaya evet!
Peki ya Reagan?

Hollywood'un ikinci sınıf, sapık kapitalizmin ise birinci sınıf oyuncusu

Reagan'dan beri dünyanın yoksulu daha yoksul olmuş, kanayan yaralar daha büyümüş ve en sapkın boyut olarak yeryüzünün bütün uyuşturucu varlığı gizli ABD tekelinin denetimine girmiştir.

Umuyorum ki bu şahinlik, ikbalinin zirvesinde ve gerilemenin eşiğindedir.

Bizimki gibi uydu ülkelerde başlayacak bilinçlenme, bu şahinliğin düşüşünü hızlandırır. Bilinçlenme ise, ABD düşmanlığı da dahil bütün düşmanlıklara, iliştirilmiş ve yarı iliştirilmiş yorumcuların cesaret edemeyecekleri kesinlikte karşı çıkmayı da gerektirir.

Sapla samanı karıştırmayacağız! İliştirilmiş ile yarı iliştirilmişi dahi birbirine karıştırmadığımız gibi.

Farkında değiller ama, ABD'nin asıl dış düşmanları, seçkinci havaları yüzünden toplumda kendilerine ve tuttukları güçlere yönelik derin nefret ürettiren bu iliştirilmiş ve yarı iliştirilmiş yorumculardır!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır