kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Çanlar Aslan için çalıyor

Karşılaşmaya tutuk başlayan Cimbom, 20. dakikadan sonra dengeyi sağladı. 37.dakikada 18 yaşındaki Martins, İtalyan takımını öne geçirdi 64'te yine Martins, farkı 2'ye çıkardı. Oyundan iyice düşen sarı-kırmızılı ekip, iki dakika sonra da Rebecchi'den yediği golle farklı mağlup oldu

Stat yapımı, Olimpiyat Stadı, Ali Sami Yen derken dünyanın en modern statlarından birine geldik. Amsterdam'daki Arena'nın ünü çoktan Hollanda'yı aşmış durumda. Biz de bunu gözlerimizle gördük. Bir futbol maçı ne kadar rahat seyredilir bunu farkettik. Umarız G.Saray, yeni stadını yaparken buradan da dersler çıkarır.

Hertha Berlin'den yenen 4 golün kötü anısını, Inter karşısında alınacak iyi bir sonuç ama hepsinden önemlisi iyi futbol, yok edecekti. Terim, eski öğrencileri Emre, Adani, Toldo ve Okan'ı barındıran Inter önüne binlerce kilometre ötede televizyonları başında oturan taraftarlara umut vermek için takımı çıkarıyordu. Inter'de teknik direktör Cuper, Vieri, Recoba, Kallon ve Crespo gibi golcülerini kadroya dahi almamıştı. Okan yedeklerdeydi.

İlk dakikalarda Emre ve Hakan Şükür, eski takımlarına birer hatalı pasla imkan yarattılar. Heyecan atılınca ikisi de rakip kale önüne odaklandı. 8.dakikada Hakan Şükür'ün üstten dışarı giden volesi, birkaç yıl öncesinin dumanlı günlerinin intikamı olabilirdi kaleye girseydi.

14'te Martins'in defanstaki boşluğu kullanması tehlike yarattı. Mondragon, kendini rakibin önüne atıp golü kurtardı. Ama Mondi, 37.dakikada Zanetti'nin sağdan ortasında Martins'in kafasını kapadığı köşeden içeri aldı 0-1.

Savunmaya dikkat
42'de G.Saray için ilk büyük fırsat geldi. Prates ve De Boer'un serbest atış öncesi yaptığı beyin fırtınasının sonunda ibre Brezilyalı'yı gösterdi. Onun nefis şutu üst direkten geri geldi.

58'de Lamouchi'nin şutunda Mondragon'dan dönen topu Karagounis yakaladı. Ama bu oyuncunun şutu kaleye paralel gitti. 1 dakika sonrasında Martins, uzun topu kovalayıp kendisine eskort yapan Tamas'ı kolayca ekarte ettikten sonra farkı ikiye çıkarttı 0-2. 66'da da Rebecchi, serbest atıştan yaratılan karambolde G.Saray filelerini buldu. 0-3.

Kalan bölümde Okan'ın oyuna girmesiyle biraz duygusal anlar yaşandı. Hasan Şaş, ikinci maçta oynamayı pek istemiyor olacak ki gerek yokken kısa aralıklarla 2 sarı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı.

G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Inter önünde bu farklı yenilgiyi aldı. Şapkalar artık önde. Cimbom'un özellikle savunma organizasyonunu düzenlemesi gerekiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır