kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İstanbul ulaşımına ucuz ve hızlı çözüm

Ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla düşünülen "aktarmalı ulaşım" ilk olarak yedi merkezde hayata geçirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbullu'nun yaşadığı trafik karmaşasını bir ölçüde ortadan kaldırmak amacıyla Aktarmalı Ulaşım Modeli başlatıyor.

İETT Genel Müdürü Rıdvan Aslan'ın da bulunduğu sistemin tanıtım toplantısında, aktarmalı sistemin güzergâhı açıklandı. Buna göre, aktarmalı sistem ilk etapta Avrupa yakasında Yenibosna, Zeytinburnu, Topkapı, 4. Levent, Şişli Pangaltı, Sultançiftliği Cebeci ve Anadolu yakasında da Ümraniye Tepeüstü'nde uygulanacak.

TRAFİĞE TEK OTORİTE
İETT Genel Müdürü Aslan, bu sistemle Akbil ve Mavi Kart sahiplerinin, 1 saatlik zaman zarfında, İETT ve raylı sistemlerle aktarma yaptıklarında ek ücret ödemeyeceklerini söyledi. Aslan, vatandaşlar için hem zaman, hem de parasal tasarruf imkânı veren bu sistemi, yakında diğer bazı hatlar için de uygulayacaklarını belirtti. Modelin basın mensuplarına açıklandığı toplantıda, trafiğe 17 ayrı kurumun müdahale etmesinden yakınan Başkan Gürtuna, bu durumun trafiği çözümsüz hale getirdiğini söyledi. Gürtuna, "Ulaşım tek bir otorite altında toplanmalı. Ya Ulaşım Genel Müdürlüğü kurulmalı veya bu fonksiyonu İETT yerine getirmeli. Bu teklifi hükümete ilettim. Teklifimi yineleyeceğim" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır