kapat
02.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Savcı Recep Mercan'a 44 yıl hapis istedi

Akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasını tamamlayan DGM Savcılığı, başını Mercan'ın çektiği çete üyesi 29 sanık hakkında 44 yıla kadar hapis cezası istedi

DGM Cumhuriyet Savcılığı'nca 13 tutuklu, 6 gıyabi tutuklu ve 10 tutuksuz sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Recep Ahmet Mercan'ın akaryakıt kaçakçılığı yapmak için çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu ifade edildi.

Mercan'ın diğer sanıklarla birlikte hareket ettiği ve akaryakıt kaçakçılığı konusunda tekel oluşturmak amacıyla bu işi yapan diğer bazı kişilere yanında bulunanlar yardımıyla zor ve şiddet uyguladığı kaydedilen iddianamede, bu sanığın, kaçak akaryakıtı katkı maddeleri ekleyerek piyasaya sürdüğü, yasadışı olan bu işlemleri yaparken ayrıca rüşvet verdiği anlatıldı.

OĞLUNA 8-21 YIL
Mercan'ın, "çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak", "gasp", "rüşvet vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 24.5 ile 44 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, oğlu Alpsen Mercan'ın da "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" "rüşvet vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından, 8 ile 21 yıl arasında ağır hapisle cezalandırılması talep edildi.

Savcı iddianamesinde ayrıca sanıklar arasında bulunan polis memuru Öner Aktaş'ın da Mercan'ın başında bulunduğu "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" ve "gasp" suçlarından 18 ile 26 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istendi.

CANGÖZ'E 3 YIL
İddianamede, astsubaylar Recep Bayram ve Ahmet Göktaş ile, Recep Mercan'a yakalanmasını önlemek için bilgi verdiği öne sürülen gümrük memuru Mehmet Salih Cangöz'ün de aralarında bulunduğu diğer 26 sanığın 3 yıldan başlayan çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi.

"Kaçakçılık" suçlamasına ilişkin soruşturma dosyasının ise "görevsizlik'' kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bildirildi.

Mustafa KAYA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır